Kaçak Kazı, Roma Dönemine Ait Taban Mozaiklerini Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Kaçak Kazı, Roma Dönemine Ait Taban Mozaiklerini Ortaya Çıkardı

Kaçak Kazı, Roma Dönemine Ait Taban Mozaiklerini Ortaya Çıkardı

Osmaniye'de kaçak kazı ihbarı sonrası düzenlenen operasyonda Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülen taban mozaikleri bulundu.

07.11.2015 10:50  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de, kaçak kazı ardından ortaya çıkartılan Roma Dönemi'ne ait taban mozaikleri, polis ve jandarmanın ortak operasyonuyla kaçakçıların elinden kurtarıldı.

İHBARI ALAN EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Merkeze bağlı Kayalı köyü Çatalmazı mevkiinde kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan güvenlik güçleri, operasyon için harekete geçti. Adana ve Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, jandarma ile ortak operasyon düzenledi. Bölgede 5 ayrı noktada kaçak kazı yapılarak Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülen taban mozaikleri bulundu.



ZARAR GÖRMEDİ

Osmaniye Müze Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan incelemede, 1'inci derece SİT alanı olan bölgedeki M.S. 4 ve 5'inci yüzyıllara ait olduğu değerlendirilen mozaiklerle, arkeolojik eserlerin zarar görmediği belirlendi.

Jandarma ekiplerinin gözetiminde taban mozaiklerinin üzerileri toprak ile örtüldü. Ekipler, kaçak kazıyı kimlerin yaptığını araştırmaya başladı. Bölgede kısa süre içinde kurtarma kazısı ve araştırma çalışmalarına başlanacağı, ortaya çıkarılacak mozaiklerin de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın denetiminde değerlendirileceği açıklandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Kazı, Roma Dönemine Ait Taban Mozaiklerini Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • asfgh: KAÇAK KAZI YAPANLARI ARKEOLOJİ BÖLÜMÜNE ALSINALAR BUNLAR DA Kİ BİLGİ KİMSEDE YOK 53 0 Yanıtla
  • tülin : kazilardan cikanlar,,bu topraklarin bize ait olmadigini ispat ediyor,,dolayisiyla gavurlara hizmet ediyoruz,,adamlar zaten bu topraklar bizim deyip duruyorlar,,bence hic kazi yapilmamali. 13 20 Yanıtla
  • angaralı: süper turizm açısından tarihe sahip çıkalım 13 1 Yanıtla

Advertisement