Karayolları Taşıma Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik - Son Dakika
Güncel

Karayolları Taşıma Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik

Ezine ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Konca, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldığını söyledi.

07.05.2016 09:51

Ezine ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Konca, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldığını söyledi.

Konca, gazetecilere yaptığı açıklamada, değişikliğin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek söz konusu değişikliklerde esnafı doğrudan ilgilendiren hususlar bulunduğunu ifade etti.

Sadece 1 otobüs için D4 yetki belgesi alacak gerçek kişiler için yetki belgesi ücretinden yüzde 85 oranında indirim yapılacağını anlatan Yılmaz Konca, şunları söyledi:

"Mesleki yeterlilik belgesine (SRC) sahip olan şoförler 66 yaşına kadar çalışabilirler. D4 yetki belgesi sahipleri için terminal kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Vergi mükellefiyeti sona erdiği için yetki belgesi iptal edilenler, 1 Ağustos 2017 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde yetki belgesi ücretinin yüzde 15'i tutarında ödeme yapmak suretiyle belgelerini alabilirler. Ayrıca yapılan değişiklikler ile, Ticari Taşıt kullanma yaşı 63 ten 66 yaşına çıkarılmıştır. Karayolu Taşımacılık Sigortası yürürlükten kaldırılmıştır. Ayrıca Yetki Belgesi sahipleri daha önce aracını sattıktan sonra 540 gün içerisinde yetki belgesi kullanabiliyorlardı. Yapılan değişiklikle bu süre 630 güne çıkarılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karayolları Taşıma Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement