Nijerya'da Güneş Enerjisi Depolamada Kullanılacak - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Güneş Enerjisi Depolamada Kullanılacak

Nijerya\'da Güneş Enerjisi Depolamada Kullanılacak

Prefabrik hazır yapı sektöründe faaliyet gösteren Karmod'un yeni nesil konteynerleri Nijerya'da güneş enerjisi depolamada kullanılacak.

21.10.2014 09:43  Güncelleme: 09:50

Prefabrik hazır yapı sektöründe faaliyet gösteren Karmod'un yeni nesil konteynerleri Nijerya'da güneş enerjisi depolamada kullanılacak.

Karmod açıklamasına göre, Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın merkezi elektrik dağıtım şirketi, ülkenin en büyük şehri Lagos'ta oluşturacağı güneş enerjisi depolama santralinde Karmod yeni nesil konteyner tercih etti.

Karmod yeni nesil konteyner üzerine yerleştirilecek güneş enerji panelleri ile toplanacak enerji yine konteyner iç kısmına yerleştirilecek özel bataryalarda depolanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca, Nijerya'daki firmanın teknik taleplerini karşılayacak nitelikte özel olarak hazırladıkları konteynerlerin üretiminin tamamlanarak sevk aşamasına gelindiğini bildirdi.

Yeşil enerji sınıfında bir projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını aktaran Özkanca, şunları kaydetti:

"Oldukça sıcak bir iklimin yaşandığı Lagos'ta su sorunu nedeniyle baraj gibi klasik sistemlerle elektrik üretim imkanı çok zor. Bu nedenle şehrin elektrik ihtiyacının bir bölümünün karşılanmasında yeşil enerji olarak ta bilinen güneş enerjisinin kullanılmasına karar verilmiş. Proje kapsamında ilk aşamada 2,40x5,95 metre ölçülü flatpak yeni nesil konteynerden 72 adet üretim gerçekleştirdik. Demonte sevk edilecek konteynerlerin kurulup devreye alınmasından sonra projenin ileriki aşamalarında kullanılacak ünitelerin üretimini de gerçekleştireceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Güneş Enerjisi Depolamada Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement