Kuzey Kore'nin 6 Bin Kişilik Siber Ordusu Olduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore'nin 6 Bin Kişilik Siber Ordusu Olduğu İddiası

Güney Kore Savunma Bakanlığı: "Kuzey Kore'nin 6 bin kişiden oluşan siber ordusu bulunuyor"

06.01.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ordusu ve hükümetinin faaliyetlerini sekteye uğratma amacı taşıyan altı bin kişilik bir siber orduya sahip olduğu bildirildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı'nın raporunda, Kuzey Kore'nin altı bin "siber savaşçısının", kendilerini "Güney Kore'yi psikolojik ve maddi açıdan felç etmeye" adadığı, Güney Kore'nin askeri operasyonlarını ve hükümet sistemlerini sekteye uğratmak için siber saldırılar düzenlediği savunuldu.

Raporda ayrıca, Kuzey Kore'nin, son dönemde uzun menzilli füze denemeleriyle sergilediği füze teknolojisindeki ilerleme göz önünde bulundurulduğunda, ABD ana karasını vuracak kabiliyeti edinmiş olabileceği kaydedildi.

Güney Kore'nin raporunda Kuzey Kore'nin uzun menzilli füzelere yerleştirmek için nükleer başlıkları küçültme çabalarında ilerleme kaydettiği de dile getirildi.

Kuzey Kore, sonuncusu geçen yıl olmak üzere 2006 yılından bu yana üç nükleer deneme, birkaç defa da uzun menzilli füze denemesi yaptı.

Pyongyang yönetimi, bu denemelerin, barışçıl uyduları yörüngeye yerleştirme amacı taşıdığını, nükleer programının da ülkeyi ABD'den korumak için gerekli olduğunu savunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore'nin 6 Bin Kişilik Siber Ordusu Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement