Mağdurlar ve Tanrı İçin Kilisede Yeni Bir Harekete İhtiyaç Var' - Son Dakika
Güncel

Mağdurlar ve Tanrı İçin Kilisede Yeni Bir Harekete İhtiyaç Var'

Mağdurlar ve Tanrı İçin Kilisede Yeni Bir Harekete İhtiyaç Var\'

KARDİNAL Woelki, raporla ortaya çıkan sonuçların kendisini derinden etkilediğini belirtirken, kilisenin kurumun imajını korumak için yaşananlara göz yumduğunu da belirtti.

17.09.2018 12:49

KARDİNAL Woelki, raporla ortaya çıkan sonuçların kendisini derinden etkilediğini belirtirken, kilisenin kurumun imajını korumak için yaşananlara göz yumduğunu da belirtti. Kardinal, "Ama ben göz yummayacağım" dedi.

Geçen çarşamba günü açıklanan rapora göre 1946 yılından 2014 yılına kadar geçen sürede Katolik Kilisesi cemaatinde 3 bin 677 cinsel içerikli saldırı yaşandı. Saldırganların sayısı ise bin 670. Bunlar arasında çok sayıda rahip de bulunuyor.

Kardinal Woelki, "Çocukların ve gençlerin bu rahiplere teslim edilmesi hala şok edici. Bu nedenle mağdurlar ve Tanrı için bu kilisede yeni bir harekete ihtiyaç var" dedi.

Pasau Kardinali Stefan Oster ise kurumda radikal form değişikliğine gidilmesi gerektiğini savundu. Alman Katolik Kilisesi kardinalleri kadınların daha etkili görevlerde bulunmasını isterken, bunun kilise içindeki sorunların çözümüne katkı yapacağı konusunda da fikir birliğine varıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Mağdurlar ve Tanrı İçin Kilisede Yeni Bir Harekete İhtiyaç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement