'Melek Yatırım'cısı Ziya Boyacıgiller'e Veda Ediyoruz - Son Dakika
Güncel

'Melek Yatırım'cısı Ziya Boyacıgiller'e Veda Ediyoruz

Merhum Boyacıgiller'in cenazesi, 30 Haziran Pazartesi günü öğle namazının ardından Bebek Camii'nden kaldırılarak Kilyos Mezarlığı aile kabristanına defnedilecek.

04.07.2014 17:28

Türkiye ve ABD Silikon Vadisi'nde yenileşim ve bilgi odaklı girişimcilere çekirdek yatırımları yapan ve destek veren, ülkemizde dünya çapında bir girişimcilik ortamının yaratılmasında ve gelişmesinde büyük katkısı olan montör,
melek yatırımcı, girişimci, mühendis, iyi insan Ziya Gökalp Boyacıgiller'in cenazesi toprağa veriliyor.

Girişimcilerin 'Ziya Abi'siydi…

1980'li yılların başında Silikon Vadisi'nde Maxim Integrated'in kuruluş ve büyüme dönemiyle başladığı girişimcilik serüvenini, 2000'li yıllardan itibaren Türkiye'de sürdüren Ziya Boyacıgiller, birlikte çalıştığı girişimcilere yaptığı rehberlik ile girişimcilerin 'Ziya Abi'si olarak tanınıyordu.

ABD'de ilk kurdugu sirket E/Z CAD Inc. ile kişisel bilgisayarlarda çalışan 'elektronik tasarım yazılımları' alanında öncülük yaptı. Daha sonra Silikon Vadisi'nde Maxim Integrated Inc. şirketinin kurucu ortağı olarak görev alan Boyacıgiller, 17 yıl içinde Maxim'in milyar doları aşan ciroya ulaşmasına ve yüksek karlılığına önemli katkıda bulundu.

E/Z CAD Inc. ve Maxim öncesinde Intersil Inc. şirketinde tasarım mühendisi olarak CMOS teknolojisiyle çalışan ilk karma-sinyalli tüm-devreler konusunda uzmanlaştı, dünyanın ilk sayısal yüksek çözünürlüklü (12-18 bit) dönüştürücü
tüm-devrelerini geliştirdi.

Bu konularda patentleri olan ve bilimsel bildiri/yazılar yayımlayan Ziya Boyacıgiller, Airties'ın ilk kurulduğu
yıl olan 2004'ten beri aktif olarak Yönetim Kurulu'nda görev aldı ve şirketin sadece Türkiye'de değil tüm bölgede başarılı olması için önemli katkı yaptı.

Amerika'da Formative Ventures ile Aeroprise, Türkiye'de ise AirTies, Artesis ve Vistek gibi şirketlerin büyümeleri için şirket kurucularıyla birlikte çalışan Boyacıgiller, Endeavor ve Inovent'in de danışmanlığını yapıyordu.

Boyacıgiller'in Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisi lisansı ve Kaliforniya UCLA'den lisansüstü (MSc in Engineering) dereceleri bulunuyordu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Melek Yatırım'cısı Ziya Boyacıgiller'e Veda Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement