Mersin Terör Örgütü Propagandası Yapmakla Suçlanan Akademisyenlerin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Mersin Terör Örgütü Propagandası Yapmakla Suçlanan Akademisyenlerin Yargılanmasına Başlandı

Mersin Terör Örgütü Propagandası Yapmakla Suçlanan Akademisyenlerin Yargılanmasına Başlandı

Terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan akademisyenlerin yargılanmasına başlandıMERSİN'de, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 akademisyenin yargılanmasına başlandı.

12.07.2016 22:16

Terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan akademisyenlerin yargılanmasına başlandı

MERSİN'de, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 4 akademisyenin yargılanmasına başlandı.

Mersin Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Selim Çakmaklı, Yrd. Doç. Mustafa Şener ve Araştırma Görevlisi Esin Gülsen'in yargılandığı dava, Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın ilk duruşmasında Mertcan, Çakmaklı ve Şener hazır bulunurken, Esin Gülsen yurt dışında olduğu için katılamadı. 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 7.5 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan sanıklar, suçlamaları kabul etmezken, avukatlar da müvekillerinin beraatlerini talep etti. Sanıkları dinleyen mahkeme başkanı davayı 17 Kasım'a erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan sanıklardan Yrd. Doç. Selim Çakmaklı, bildiriye imza attıktan sonra hedef haline getirildiklerini belirterek, İfade özgürlüğümüzü kullandığımız Facebook üzerinden dava açıldı bize. Dava ertelendi. Facebook paylaşımları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve terör örgütü propagandası yapmak ile suçlandık. Tabi ki suçlamaları kabul etmedik. Böyle bir şey yaptığımızı düşünmüyoruz dedi.

'BÖYLE BİR İDDİANAME, HUKUK SKANDALIDIR'

Davanın baştan itibaren son derece hukuksuz olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Mustafa Şener ise, şöyle konuştu

İçeride de biz bunu savunduk. Gerçekten böyle bir iddianame, hukuk skandalıdır. Umarım kötü iddianameye örnek olarak ileride okutulur hukuk fakültelerinde. Deyim yerindeyse uyduruk bir iddianameydi. İlk duruşmada iddianamenin reddedileceği ve beraat alabileceğimizi umuyorduk. Hakimler ertelemeyi uygun gördü. Bu tür basit paylaşımların suç kabul edilip dava açılması nedeniyle pek çok kişi Facebook kullanmakta imtina etmeye başladı. Bu tür davalar nedeniyle toplumdaki düşünce özgürlüğü ciddi bir tehdit altındadır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Terör Örgütü Propagandası Yapmakla Suçlanan Akademisyenlerin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement