Mesut Uçakan'dan 27 Yıl Sonra Yepyeni Bir Dizi - Son Dakika
Güncel

Mesut Uçakan'dan 27 Yıl Sonra Yepyeni Bir Dizi

Başrollerini Cem DAVRAN, Asuman DABAK ve Elvan BORAN'ın paylaştığı 'Hayat Yokuşu', Ramazan Ayı boyunca TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

25.06.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1987 yılında yayınlanan Türkiye'nin ilk bilimkurgu dizisi KAVANOZDAKİ ADAM'la büyük bir çıkış yakalayan ama sonrasında uzun yıllar dizi çalışmalarından uzak duran Usta yönetmen Mesut UÇAKAN, nihayet inadını kırdı, 27 yıl aradan sonra yepyeni bir diziyle yönetmenlik koltuğuna yeniden oturuyor.

Kelebekler Sonsuza Uçar, Yalnız Değilsiniz. Reis Bey, Anka Kuşu, gibi pek çok köşe taşı filmle hafızalarda yer alan Türk Sineması'nın duayen isimlerinden yönetmen Mesut Uçakan, uzun yıllar bilinçli bir tercihle uzak kaldığı dizi çalışmalarına geri döndü. İlk olarak 1987 yılında Türkiye'de resmi tek TV kanalının bulunduğu bir dönemde bir bilimkurgu dizisine imza atmış ve büyük ilgi görmüştü. Ancak, Usta Yönetmen bir daha dizi çalışmasına girmemiş ve bunu da söyleşilerinde sinemadaki fikir ve estetik iddiasını kaybetmemek olarak açıklamıştı.

Uçakan, Ramazan'da hafta içi hergün TRT 1'de yayınlanacak bir dizi ile karşımıza çıkıyor. Hayat Yokuşu isimli dizi, giderek birbirlerine yabancılaşanların aksine sevgiyi ve dostluğu paylaşan güzel insanların bulunduğu bir mahalleyi anlatıyor. Ramazan'da geçen öyküde berberi, manavı, emlakçısı, tuhafiyecisi, kahvehanesi, marketçisi ve imamı ile tam bir mahalle dizisi olarak izleyici ile buluşuyor. Karakterler, aile fertleri gibi her biri farklı dramlar yaşasa da sıcak bir dostluk sergiliyorlar. Dizinin yapımcılığını Sonart Medya adına Ahmet Nesim ŞAHİN üstleniyor. Ünlü oyuncuların yer aldığı dizide Cem Davran, Asuman Dabak, Elvan Boran, Levent ÖZDİLEK, Mesut ÇAKARLI, Atilla PEKDEMİR, Selahattin TAŞDÖĞEN, Şener SAVAŞ yer alıyor. Dizinin senaryosu KALEMİŞİ yazım grubunun. set yönetmenliğini ise TAKVA filminde tanıdığımız Özer Kızıltan yapıyor. Hayat Yokuşu Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün 17:30'da yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mesut Uçakan'dan 27 Yıl Sonra Yepyeni Bir Dizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement