Miniklere "Gökbilim Okulu" - Son Dakika
Güncel

Miniklere "Gökbilim Okulu"

Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu'nda eğitim gören minikleri gökyüzü ile tanıştıracak Gökbilim Okulu, 7 Eylül 2011 günü ilk dersine başlayacak.

26.08.2011 15:20

Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu'nda eğitim gören minikleri gökyüzü ile tanıştıracak Gökbilim Okulu, 7 Eylül 2011 günü ilk dersine başlayacak.

Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulunda gerçekleştirilecek projeye Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de katılımcı olarak destek verecek. Okul öncesi 3- 6 yaş grubunu hedef alan projede toplam 150 çocuk özelde gökbilimle, genelde bilimle tanıştırılacak. Proje, bilgiye ve bilime dayalı bir toplum hayatını kurmak, uluslararası düzeyde bilgi üretmenin yanı sıra bilimi kitleselleştirerek bilgiyi paylaşmak, gökbilim aracılığıyla doğa ve çevre konusunda bilinçli bireyler yetiştirmek, okul öncesi çocuklara yeni fırsatlar sunarak toplumsal üniversite anlayışını uygulamayı hedefliyor.

Proje kapsamında kreş ve anaokulu çocukları, eylül ve kasım ayları arasında 12 hafta boyunca gezegen ve güneş sistemi modeli, gökyüzü resmi gibi atölye çalışmalarının yanı sıra güneş ve ay gözlemleri, yaratıcı drama çalışmalarında bulunacak. Mikroskop ve teleskop uygulamaları yaparak makro kozmostan mikro kozmosa doğaya bütüncül bir bakış açısı kazanacak olan çocuklar, eğlenirken öğrenmiş olacak.

TÜBİTAK desteğiyle yapılacak 'Yıldızlara Doğru Gökbilim Okulu' projesi, 2008 yılında da ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak ve 'Gökbilim Kampı' olarak gerçekleştirilmişti. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Miniklere 'Gökbilim Okulu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement