Ordu'daki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Güncel

Ordu'daki Sel ve Heyelan

Fatsa ilçesinde etkili olan sel ve heyelanın ardından zarar gören Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışmalar sürdürülüyor.

26.07.2016 13:07

Fatsa ilçesinde etkili olan sel ve heyelanın ardından zarar gören Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışmalar sürdürülüyor.

Ramazan Bayramı'nda etkili olan sağanağın ardından sele maruz kalan FOSB'de yeniden bir su baskını yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmaya başlandı.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolaman Irmağı'nın kenarında bulunduğu için ani su baskınlarına karşı korunmasız olan FOSB'de gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Sel ve heyelan felaketinin özellikle Fatsa ve Perşembe ilçelerinde etkili olduğunu hatırlatan Karataş, "Ramazan Bayramı'nda bölgemize son yılların en büyük yağmuru düştü. Haliyle bu yağmur suyunu taşıyamayan dereler taştı ve yerleşimle sanayi bölgeleri sular altında kaldı. Bu afetten ders çıkarılarak gerekli tedbirlerin önceden alınması için çalışma başlatıldı. Şu anda FOSB'de sele neden olabilecek hafriyat atıkları, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılıyor." diye konuştu.

Selden dolayı FOSB'de ciddi zararlar oluştuğunu belirten Karataş, FOSB'deki firmaların da bir daha sele maruz kalmaması için ellerinden gelen tüm önlemleri alacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement