Ortada Direk Var, Yandan Geç - Son Dakika
Güncel

Ortada Direk Var, Yandan Geç

Manisa’da 2 yıl önce yapılan yol çalışması nedeniyle yolun ortasında kalan elektrik direği sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.

11.12.2014 14:04

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi 2. Anafartalar Mahallesi 1516 Sokak'ta 2 yıl önce yapılan yol genişletme çalışması sonrasında yolun ortasında kalan elektrik direği tehlike saçmaya devam ediyor. Birçok kazaya da sebebiyet veren elektrik direği hem mahalle sakinlerinin hem de sürücülerin tepkisini çekiyor.

Yetkililere çağrıda bulunarak direği kaldırmak isteyen mahalle sakinleri adına konuşan Cafer Lagarlı, “Bu direk 2 yıldan beridir burada yol ortasında duruyor. Sözlü olarak kaldırılmasını istediğimizde kaldıramayacaklarını söylediler. Herhalde elektrik kablolarını yeraltına alacaklarından dolayı kaldırmadılar. Aslında çok kolay bir olay. Yarım saatte yapılabilecek bir iş” dedi.

Yazılı olarak herhangi bir başvuruda bulunmadıklarını dile getiren Lagarlı, “Yazılı başvurumuz olmadı ama telefonla defalarca başvurduk. Bize elektrik hatlarını yeraltına alacaklarından dolayı direği kaldırmadıklarını söylediler. Bu direk sürücüleri de zorluyor. Geçenlerde bir kaza oldu. Araç geri geri giderken direğe çarptı. Direğin bir an evvel kaldırılmasını istiyoruz. Nereye taşıyacaklarsa taşısınlar. Yarın öbür gün gece karanlıkta direğin fark edilmemesi halinde büyük bir kaza olabilir. Burada 3 defa kaza oldu” diyerek, daha büyük bir kaza olmadan direğin kaldırılmasını istedi.

Aracı ile sokaktan geçen bir başka vatandaş Nurcan Lagarlı ise, direğin yolun ortasında kalmasının doğru olmadığına dikkat çekerek, “Direğin yolun ortasından kaldırılması gerekiyor. Daha önce kazalar oldu. Mahalleli olarak mağduruz” dedi.

Öte yandan, Elektrik Dağıtım Şirketi GEDİZ A.Ş. tarafından yapılan açıklamada elektrik direği hakkında kendilerine herhangi bir yazılı müracaat olmadığı için direğin şu anda kaldırılmasının söz konusu olmadığını, vatandaşların yazılı dilekçe ile kendilerine müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. 

ERSAN ERDOĞAN - SADIK CANGEL

MANİSA

Ortada Direk Var, Yandan Geç
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ortada Direk Var, Yandan Geç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement