Otomotiv Sektöründe Çıkartılan İşitme ve Ve Duyma Engelil İşçilerden Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Otomotiv Sektöründe Çıkartılan İşitme ve Ve Duyma Engelil İşçilerden Basın Açıklaması

Otomotiv Sektöründe Çıkartılan İşitme ve Ve Duyma Engelil İşçilerden Basın Açıklaması

Bursa'da otomotiv sektöründe çıkartılan işçilerin tekrar görevlerinin başına dönmeleri için Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası bugün basın toplantısı düzenleyip imza kampanyası başlattı.

27.06.2015 16:16

Bursa'da otomotiv sektöründe çıkartılan işçilerin tekrar görevlerinin başına dönmeleri için Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası bugün basın toplantısı düzenleyip imza kampanyası başlattı. İşitme ve konuşma engelli işçiler işten slogan attıkları için çıkartıldıklarını belirtirken, "Adımızı bile söyleyemiyoruz. Nasıl bağıralım" dedi.

Bursa'da otomotiv ve yan sanayinde çalışma ortamını bozdukları gerekçesiyle çıkışları verilen işçilerin tekrar işe alınması için Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası Kent Meydanı'nda açtıkları çadırda imza kampanyası başlattı. Tofaş'tan çıkartılanlar 83 işçi arasında bulunduklarını öne süren işitme ve konuşma engelli 6 işçi çıkışlarında kendilerine fabrikada slogan atmalarının gerekçe olarak gösterildiğini söyledi. Tepkilerini, tercüman araclığı ile işaret dili kullanarak ve cep telefonuna yazdıkları mesajları okutarak dile getiren engelli işçiler, "Biz adımızı dahi söyleyemiyoruz. Nasıl slogan atarız. Böyle bir iddia olamaz" dedi.

Basın toplantısında çıkartılan işçiler adına konuşan İbrahim Gürkan geçtiğimiz mayıs ayında eylemlarin sona ermesinde işveren temsilcilerinin kendilerine, hiç bir işçinin çıkışının verilmeyeceği şeklinde vaadlerde bulunulduğunu belirterek, "Mübarek Ramazan ayında, aralarında 6 işitme engellinin de bulunduğu 83 arkadaşımızı işten attınız. Susacağımızı zannediyorsanız asla susmayacağız. Durmayacağı, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Her gün burada ve ülke genelinde hakkımızı arayacağız" dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklaması ardından işçiler açtıkları çadırda çıkartılan arkadaşlarının tekrar işe alınması için imza kampanyası başlattı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otomotiv Sektöründe Çıkartılan İşitme ve Ve Duyma Engelil İşçilerden Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement