Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Pakistan-Hindistan İlişkileri

Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı ve fiili Dışişleri Bakanı Sertaç Aziz, daha önce Hindistan'ın Pakistan'daki terör faaliyetlerine destek olduğuna dair dosyaları BM ve ABD'ye sunduklarını, ancak bunların "maddi kanıt" içermediğini söyledi.

20.11.2015 14:23

Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı ve fiili Dışişleri Bakanı Sertaç Aziz, daha önce Hindistan'ın Pakistan'daki terör faaliyetlerine destek olduğuna dair dosyaları BM ve ABD'ye sunduklarını, ancak bunların "maddi kanıt" içermediğini söyledi.

Aziz, Pakistan Senatosu'nun Dışişleri Daimi Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e sundukları dosyaların "titizlikle" hazırlandığını ancak kaynakların korunması adına "maddi kanıt" içermediğini ifade etti.

Bununla birlikte, Aziz, dosyaların, Hindistan'ın Pakistan'daki terör faaliyetlerine destek olduğuna dair "örnek ve açıklamalardan" oluştuğunu belirtti.

Pakistan, ağustos ayında Hindistan ile ulusal güvenlik danışmanları seviyesinde yapılması planlanan toplantıyı iptal ettiğini bildirmesinin ardından, Pakistan'ın BM Daimi Temsilcisi Meliha Lodhi, ülkenin aşiretler bölgesinde, Belucistan'da ve Karaçi kentinde, Hindistan'ın terör faaliyetleriyle ilişkisini içeren bulguları üç dosya halinde BM Genel Sekreteri Ban'a sunmuştu.

Aziz de aynı dosyaları geçtiğimiz ayki Washington ziyareti sırasında mevkidaşı Kerry ile de paylaşmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement