Psikolog Simla Metiner, İnternet Bağımlılığını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Psikolog Simla Metiner, İnternet Bağımlılığını Anlattı

Psikolog Simla Metiner, İnternet Bağımlılığını Anlattı

Küçükçekmece’de düzenlenen ‘İnternet Bağımlılığı ve Sosyal Medya’ konulu söyleşide Psikolog Simla Metiner, internet bağımlılığında bilinmesi gerekenleri anlattı.

06.05.2014 10:54

Küçükçekmece'de düzenlenen 'İnternet Bağımlılığı ve Sosyal Medya' konulu söyleşide Psikolog Simla Metiner, internet bağımlılığında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Psikolog Simla Metiner, Küçükçekmece Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadın ve Aile Sağlığını Koruma Hizmetleri katkılarıyla düzenlenen 'İnternet Bağımlılığı ve Sosyal Medya' konulu söyleşide ebeveynlerle buluştu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide Metiner, internet bağımlığının çocuklara etkisini anlatarak, ailelere tavsiyelerde bulundu.

"İNTERNETE DEĞİL HAYATA BAĞLAN"

Hızla gelişen teknolojinin doğru kullanımına dikkat çeken Metiner, teknolojinin getirdiği bağımlılıkları anlatarak, "Sevdiklerimizi özlemek için zamanımız olmuyor artık, uzaklıklar uzak değil, çok yakın. Artık istediğimiz kişilerle internet üzerinden görüntülü konuşabiliyoruz ve telefonla konuşmak, sms, internet, bilgisayar, playstation, ipod, facebook ve twitter çağımızın en büyük teknoloji bağımlılığıdır" dedi.

"BAĞIMLILIK NASIL GELİŞİYOR?"

Simla Metiner, "Kişi internet kullanımını sonlandırmaya niyetlenmesine rağmen devam ediyorsa, internet kullanımı kişinin düşünce ve davranışlarını yönetmeye başladıysa, interneti olumsuz duygulardan kaçmak için kullanıyorsa, internet kullanımı imkansız hale geldiğinde kişi hoş olmayan duygular hissediyorsa ve internet kullanımı kişinin başkaları veya kendisiyle çatışmasına neden oluyorsa, bağımlılık olasılığını düşündürebilir"diyerek, internet bağımlılığının gelişim sürecini anlattı.

"İHTİYAÇLARIMIZIN FARKINDA OLALIM"

Psikolog Metiner, bağımlılıktan kurtulmak için insanların ihtiyaçlarının farkında olması gerektiğini belirterek, "Çağa uygun olarak davranmak önemlidir. Teknolojiyi öyle bir kullanalım ki bize zarar vermesin, hem sokakta oynayalım, hem de bilgisayarda oynayalım. Fakat sokakta oynarken telefonumuzda sürekli elimizde olmasın" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Psikolog Simla Metiner, İnternet Bağımlılığını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement