Rize'den Suriye'ye Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Rize'den Suriye'ye Yardım Eli

Rize\'den Suriye\'ye Yardım Eli

İHH İnsani Yardım Vakfı Rize Gönüllülerince toplanan yardım malzemelerini Suriyelilere ulaştırılmak üzere iki tır, Rize'den yola çıktı.

02.01.2014 17:54  Güncelleme: 16:28

İHH İnsani Yardım Vakfı Rize Gönüllülerince "İnsanlık Suriye İçin Şimdi" projesi kapsamında toplanan yardım malzemelerini Suriyelilere ulaştırılmak üzere iki tır Rize'den yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Rize Gönüllüleri temsilcisi Recep Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye dramına sessiz kalınmaması adına İHH'nın "İnsanlık Suriye İçin Şimdi" projesine destek amacıyla kampanya başlatıklarını söyledi.

Kış olduğu için öncelikle kıyafet kampanyasına ağırlık verdiklerini ifade eden Kaplan, "Bu kış şartlarında oradaki kardeşlerimiz üşümesin diye elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Şimdi kıyafet kampanyasına ara verip acil ihtiyaç olan ayni ve nakdi yardım, kuru gıda, temizlik ve ilaç kampanyasına ağırlık vereceğiz. Gıdaya daha çok ihtiyaç var. Orada insanlar aç ve sefil durumdalar" dedi.

İHH'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun" projesi ile Rize'deki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik "yetim sorumlusu" öncülüğünde çalışmalar başlatıldığını kaydeden Kaplan, şunları söyledi:

"Okullara kumbaralar dağıtıldı. Büyük bir hızla yetim kampanyası devam etmektedir. Bunun için de tüm halkımızın yardımlarını bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda temsilcilik oluşturulması ile yapılan yardım faaliyetlerimiz daha da hız kazanacaktır. Bize destek olan ve olmak isteyen gönüllü kardeşlerimizi aramızda görmek istiyoruz. Bugüne kadar toplanan 2 tır yardım malzemesi, Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıktı."

Kaplan, kampanya kapsamında Rize'de bir ay boyunca gıda kermesi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize'den Suriye'ye Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement