Rojavalı Heyet, İHD Diyarbakır Şubesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Rojavalı Heyet, İHD Diyarbakır Şubesini Ziyaret Etti

Rojavalı Heyet, İHD Diyarbakır Şubesini Ziyaret Etti

Rojava'nın Efrin ve Cizîre Kantonları yetkililerinden oluşan heyet, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

09.09.2014 21:12  Güncelleme: 22:40

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) davetlisi olarak Diyarbakır'da bulunan Rojavalı yetkililerden oluşan bir heyet İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. Efrin Kantonu Eş Başkanı Anvar Moslem, Efrin Kantonu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Silêman Cafer ve Cizîre Kantonu Eş Başkan Yardımcısı Nezira Gewriye'nin yer aldığı heyet, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve Şube sekreteri Abdusselam İnceören tarafından karşılandı.

Dayanışma duyguları ile derneği ziyaret ettiklerini belirten heyet, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'den dernek çalışmaları ve bölgede meydana gelen insan hakları ihlalleri konularında bilgi aldı.

Ziyaretin kendileri açısından anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu belirten Bilici, konuşmasında sınır kapılarında Rojava'ya uygulanan ambargo ve engellemelere dikkat çekti. Heyet olarak Rojava'da birkaç kez incelemelerde bulunmak istediklerini, ancak izin verilmediğini ve geçişlerinin engellediğini hatırlatan Bilici, aynı durumun insani yardımların ulaştırılmasında da yaşandığını kaydetti.

Sınır kapıları üzerindeki ambargonun kaldırılması için ve insani yardımların süreklileşmesi için dayanışmanın önemine işaret eden heyet üyeleri, yardımların yanı sıra deneyim paylaşımının da gerekliliğine işaret etti. Heyet ilerleyen süreçlerde Rojava'dan heyetler göndererek, İHD ve insan hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına katılarak deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Heyet ve dernek üyeleri bir süre sohbet ettikten sonra, heyet dernek binasından ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Rojavalı Heyet, İHD Diyarbakır Şubesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement