Romanya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Romanya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Romanya Başbakanı Ponta: "10 yıllık savaş ve yıkımın ardından şimdi yeniden inşa zamanı"

02.11.2014 19:04

Romanya Başbakanı Victor Ponta, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin,  "10 yıllık savaş ve yıkımın ardından şimdi yeniden inşa zamanı" dedi.

Başbakan Ponta, oyunu kullandıktan sonra yaptığı değerlendirmede, "10 yıllık savaş ve yıkımın ardından şimdi yeniden inşa zamanı" ifadesini kullandı.

Romanya'da son on yıldır cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Traian Basescu görevi bırakmaya hazırlanıyor. Seçimlerde 14 aday yarışırken, en güçlü adaylar olarak Sol Blok'un adayı ve mevcut Başbakan Victor Ponta ve Sağ Blok'un adayı Klaud Lohannis gösteriliyor.

Cumhurbaşkanlığı koltuğunu bırakmaya hazırlanan Traian Basesku'ya yakınlığı ile bilinen Elena Edrea'nın da seçimlerin ikinci tura kalması durumunda belirleyici bir rol oynayabileceği kaydediliyor.

Seçimlerde herhangi bir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması durumunda, 16 Kasım'da yapılacak ikinci tur seçimlerinin ardından ülkenin yeni cumhurbaşkanı belirlenecek.

-Cumhrubaşkanının yetkileri-

Romanya'da cumhurbaşkanı, savunma ve dış politikadan sorumlu olarak görev yapıyor.  Ayrıca ülkedeki iki ana istibarat servisinin başkanı da cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Bunun yanı sıra savcılar ve büyükelçilerin atamaları da cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Romanya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement