Saadet Partisi'nde Fatih Erbakan Krizi - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi'nde Fatih Erbakan Krizi

Saadet Partisi\'nde Fatih Erbakan Krizi

Merhum Başbakan ve Saadet Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın, parti yönetiminden izinsiz Bursa'nın Kestel ilçesinde konferans vermesi teşkilatta krize sebep oldu.

09.01.2012 12:49

Merhum Başbakan ve Saadet Partisi'nin kurucusu Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın, parti yönetiminden izinsiz Bursa'nın Kestel ilçesinde konferans vermesi teşkilatta krize sebep oldu. Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın, "Bu tür programlara izin veremeyiz, gerekirse Fatih Bey'i biz çağıralım. Parti dışı programlar teşkilat hiyerarşimizi bozar" dediği öğrenildi.

Bir grup milli görüş mensubu genç, Ankara'ya gidip Fatih Erbakan'ı konferans için Kestel'e davet ettiler. Erbakan da bu daveti kabul etti. Konferansın tarihi netleşince durum Kestel ilçe başkanlığı tarafından Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu'na aktarıldı. Terzioğlu da durumu Genel Başkan Mustafa Kamalak'a aktardı. Kamalak ise, "Bu tür programlara izin veremeyiz. Gerekirse Fatih Beyi biz çağıralım, parti dışı programlar teşkilat hiyerarşimizi bozar" dedi. İl Başkanı da teşkilat olarak

programa katılmayacaklarını, eğer teşkilattan katılanlar olursa disipline verme kararını yönetimde aldıklarını belirtti.

Yaşanan kriz sonrası il yönetimi Fatih Erbakan'a, "Kestel'deki konferansı iptal edelim. 1 Şubat'ta Merinos'ta büyük konferans düzenleyelim" teklifinde bulundu. Ancak genel başkanla arasında sert rüzgarlar esen Fatih Erbakan kanadından bir cevap gelmedi.

Fatih Erbakan da dün Kestel ilçesinde 500 kişiyi aşkın bir kalabalığa hitap etti. Fatih Erbakan, siyonizmin Türkiye'ye oyun oynadığını belirterek, "Necmettin Erbakan siyonizme uymadı, ille de İslam Birliği için çalıştı" dedi.

Bursa'daki bu krizden sonra il yönetiminin konferansa katılanlar hakkında nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Öte yandan, Fatih Erbakan hakkındaki ses kaydı sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu'nun telefonları kilitlendi. Kendisine ulaşanlara durumu izah etmeye çalışan Terzioğlu ise Fatih Erbakan hakkında şunları söyledi:

"İl kongremize davet ettik gelmedi. Birkaç kez aradım, telefonu açmadı, geri de dönmedi. Genel Başkanımızla bir araya getirdiğim iftarda 1.5 saatlik konuşma yaptı, Genel Başkana da sırtını dönerek oturdu." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi'nde Fatih Erbakan Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement