Şahinler Doğal Yaşama Bırakıldılar - Son Dakika
Güncel

Şahinler Doğal Yaşama Bırakıldılar

Şahinler Doğal Yaşama Bırakıldılar

Şahinler'den 4 tanesi, düzenlenen mini törenle doğal yaşama yeniden kanat çırptılar.

18.04.2012 16:13

Orman ve Su işleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Antalya şubesinde çalışan personelin saha çalışmaları ve duyarlı vatandaşların haber vermeleri neticesinde hasta ve yaralı olarak doğal ortamda bulunan Şahinler'den 4 tanesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde yapılan tıbbi müdahalelerinin ardından, Düzler Çamı kayrak kulesi mevkiinden düzenlenen mini törenle doğal yaşama yeniden kanat çırptılar.

Konuyla ilgili açıklamalda bulunan Bölge Müdürü Salim özdemir; "Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şubesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğüyle yapılan protokol gereğince yaban hayvanlarından hastalanan, yaralanan hayvanlarımızı Hayvanat Bahçe Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Burada tedavisi yapılıp sağlığına kavuşan hayvanlarımızı tekrardan doğal yaşam ortamına bırakıyoruz. Şu anda 11 tane kuşumuz vardı. Bunlardan 4 tanesinin tedavileri yapıldı ve 4 şahinimizi bugün buradan doğal ortamamlarına bırakacağız. Geri kalan 7 kuşumuz da tedavileri tamamlandıktan sonra doğal ortamlarına onlarıda bırakacağız." dedi.

Özdemir'den sonra söz alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Nilgün Şeber Kahraman ise yaptığı açıklamada, bulunan hayvanların bir çoğunun saçma, çarpma, vurma yaralanması sebebiyle hayvanat bahçesine geldiğini, bir çok hayvanın açık yara ve kırık tedavisi yapıldığını, fakat bazı hayvanların bu kadar şanslı olmadığını, kanatları kesilmek zorunda olan, gözünde ciddi problemleri olan hayvanların da bulunduğunu, bunlarında tedevilerinin devam ettiğini belirtti. Şahinlerin doğanın dengesini koruma adına çok yararlı hayvanlar olduğunu belirterek, vatandaşlardan gerekli duyarlılığı göstermelerini istedi.

Şahinler için düzenlenen törene Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürü Salim Özdemir, Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Nilgün Şeber Kahraman ve kurum personeli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şahinler Doğal Yaşama Bırakıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement