Samsun'da Fetö Davasında 8 Polis Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Fetö Davasında 8 Polis Yargılanıyor

SAMSUN'da 2'si tutuklu toplam 8 polisin yargılandığı FETÖ davasına 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

04.05.2017 13:03

SAMSUN'da 2'si tutuklu toplam 8 polisin yargılandığı FETÖ davasına 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme tanık polislerin ifadesini aldı.

Samsun'da polisin yaklaşık 10 ay önce gerçekleştirdiği FETÖ/PDY operasyonunda Ladik İlçe Emniyet Müdürlüğü'de görevli, içlerinde İlçe Emniyet Müdürü Ş.O. ile komiserlerin de bulunduğu 8 polis gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ByLock kullandıkları iddia edilen komiser R.Y. ve A.Ö. tutuklandı. Diğer 6 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından  müebbet hapis cezası ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 2'si tutuklu 8 sanık duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyetine tanık olarak ifade veren bir polis memuru, "Komiser A.Ö. 'bana yetki verilse Menzil gurubundan ve AK Parti'den hesap soracağım. Herşeyi paralel mi yapıyor' diyordu. Biz polis lokalinde otururken televizyona Cumhurbaşkanı çıktığında komiserler bize televizyonu kapatın ya da sesini kısın diyorlardı. Bizi lokalden çıkartıyorlardı. Karakola her gün Zaman gazetesi geliyordu ancak kimin abone olduğunu bilmiyorum" dedi.

Diğer tanık polis memuru ise "Komiser R.Y. 'Darbe olup asker gelirse kimse askere direnmesin. Yapılacak birşey yok' diye konuşmuş. Bu konuşmayı ben duymadım, diğer polis arkadaşlar duymuş" diye ifade verdi. İfadelerin ardından tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Fetö Davasında 8 Polis Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement