Şiddete Uğrayan Kadın Boşanmak İsterken Dolandırıldı - Son Dakika
Güncel

Şiddete Uğrayan Kadın Boşanmak İsterken Dolandırıldı

Şiddete Uğrayan Kadın Boşanmak İsterken Dolandırıldı

Adana'da ev kadını Güleser Keser, eşinden boşanmak isteyen F.B.'yi, "Savcı tanıdıklarım var" diyerek 9 bin lirasını dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

18.02.2015 12:59  Güncelleme: 16:59

Adana'da ev kadını 35 yaşındaki Güleser Keser, eşinden boşanmak isteyen 46 yaşındaki F.B.'yi, "Savcı tanıdıklarım var, onlar senin boşanmanı sağlar" diyerek 9 bin lirasını dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan F.B. emekli asker olan eşi M.B.'den şiddet gördüğü için ayrılma kararı aldı.

Eşi ile birlikte yaşadığı evini terk eden F.B., kuzeninin arkadaşı olan ve kendini başka isimde tanıtan Güleser Keser'in yanına gitti. F.B.'yi evine götüren Keser, "Benim savcı tanıdıklarım var. Gümrük müşavirliği yapmama rağmen üniversiteyi dışarıdan okuyorum, bitirince savcı olacağım. Seni şiddet uygulayan eşinden boşatırım" diyerek yardım edeceğini söyledi.

Keser'e inanan F.B., darp raporu aldıktan sonra boşanma davası açtı. F.B.'yi bir an olsun yalnız bırakmayan Keser, "Mahkeme masrafı, savcıya vereceğim, rapor parası" diyerek sürekli para istedi. F.B., bir hafta içerisinde Keser'e 7 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası verdi. Boşanma davasını açan B., geçimini sağlamak için iş aramaya başladı. F.B.'ye "Sana iş de bulurum" diyen Keser, bir kez daha para istedi. Keser'in isteklerinin sonunun gelmemesinden şüphelenen F.B., avukat tanıdığından yardım istedi. F.B.'nin dolandırıldığını anlayan avukat, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, seri numarasını aldığı 2 bin 900 TL'yi zarfa koyup F.B.'ye verdi. Güleser Keser ile görüşen B., Yüreğir Otogarı'nda buluştu. Güleser Keser, seri numaraları belirlenmiş olan parayı teslim aldı. Ekipler, Keser'i para zarfıyla yakaladı.

Güleser Keser ekiplerce 'unvan kullanarak dolandırıcılık' yapmak suçundan gözaltına alındı. Bir hafta içerisinde 9 bin lirasının dolandırıldığını söyleyen F.B., "Bana eşimden boşanmamda yardım edeceğini söyledi. Kendisini gümrükçü olarak tanıttı. Savcı tanıdıklarını söyleyip sürekli onlara vermek için para istedi. Dolandırıcı olduğunu bilmiyordum" dedi.

Keser ise sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiddete Uğrayan Kadın Boşanmak İsterken Dolandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement