Siirt'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Siirt'ten Kısa Kısa

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 100. Yıl Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu hizmete açıldı.

13.07.2018 16:18

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 100. Yıl Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu hizmete açıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentin yüzme sporları alanında çok önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Uluslararası Yüzme Federasyonu standartlarına uygun 25 metre uzunluğunda, 16 metre eninde, 6 kulvarlı modern bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Olgaç, "Burada yüzme yarışları da düzenleyeceğiz. Hafta içi çocuklara eğitim amaçlı havuzumuzu açıyoruz. Hafta sonu da cumartesi kadınlara, pazar günü de erkeklere açıyoruz. Yüzme havuzumuza 8 milyon lira civarında bir harcama yaptık ve vatandaşların hizmetine sunduk." diye konuştu.

Olgaç, son sistem, modern, otomatik ilaçlama sistemiyle vatandaşların gönül rahatlığıyla havuzdan faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlardan Zekeriya Balkı ise, yüzme havuzunun Siirtliler için çok faydalı olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rizeli Gönül Elçileri, Siirt'te

Gönül Köprüsü projesi kapsamında Siirt'e gelen Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği üyeleri ve beraberindeki gönül elçileri, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

İl merkezinde tarihi Ulu Cami ve Tillo ilçesinde Cam Seyir Terası ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin eserlerinin sergilendiği müzeyi gezen gönül elçileri, ışık hadisesi olayı hakkında da bilgi aldı.

İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbesini ziyaret eden Rizeli gönül elçileri, daha sonra Vali Ali Fuat Atik ile birlikte Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesine geçtiler.

Peygamber Efendimizin sevgisine mazhar olan ve anne sevgisinin sembolü Veysel Karani hazretlerinin makamının bulunduğu türbeyi ziyaret eden gönül elçileri, Siirt'e hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Dernek Başkanı Dr. Nilüfer Emen, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, Siirt ve Rize arasında gönül köprülerinin kurulmasına vesile olan Vali Ali Fuat Atik'e eşi Fulya Atik'e ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Vali Atik ise, dernek üyeleri ve beraberindeki gönül elçilerini Siirt'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Rize, Trabzon ve Siirt arasında kurulan gönül köprülerinin birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendireceğine inanıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement