Şikayet Eden Müşteri İşletmenin Dostudur' - Son Dakika
Güncel

Şikayet Eden Müşteri İşletmenin Dostudur'

Şikayet Eden Müşteri İşletmenin Dostudur\'

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Köktürk, "Şikayet eden müşteri işletmenin dostudur.

02.10.2014 16:35

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Köktürk, "Şikayet eden müşteri işletmenin dostudur. Kendisini düzeltmesi için bir şans tanıdığı için dostudur. Şikayet eden müşterileri aslında sevmek gerekiyor" dedi.

BEÜ Zonguldak Sağlık Yüksekokulu'nca düzenlenen, 'Alternatif turizmin türleri ve turizmde hizmet sağlayıcıların eğitimi' konulu panelde sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Neşe Köktürk, insanların bir konuyla ilgili memnuniyetsizliği olduğunda mutlaka şikayet etmeleri gerektiğini söyledi. İnsanların şikayet etmeyi külfet olarak gördüğünü vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Köktürk, şöyle dedi:

"Çoğu insan; 'Ne olacak ki söylesem ne değişecek, uğraşacak mı, daha çok sinirlerim bozulacak' der. Her şikayeti ciddi bir şekilde ele almak lazım. Armağan olarak görmek, hatta insanların şikayet etmesine teşvikte bulunmak lazım. Ancak şunu hep görüyoruz; Bir kuruma gittiğinizde yolunda gitmeyen bir şeyler varsa bunu izah etmek için yetkili birisiyle görüşmek istediğin zaman suratlar hemen değişiyor. Şikayet duymak istemiyorlar. Şikayet eden müşteri işletmenin dostudur. Kendisini düzeltmesi için bir şans tanıdığı için dostudur. O yüzden şikayet eden müşterileri aslında sevmek gerekiyor."

Yabancı turistlerin işletmelere büyük katkısı olduğunu da belirten Yrd. Doç. Dr. Köktürk, "Dış müşterilerin cebinde para var. Dış müşteri yoksa işletme de yok. İşletmenin var oluş nedeni dış müşterilerdir. Dış müşteri olmadan olmaz" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şikayet Eden Müşteri İşletmenin Dostudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement