Şişecam İşçileri "Grev Yasağını" Bakanlık Önünde Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Şişecam İşçileri "Grev Yasağını" Bakanlık Önünde Protesto Etti

Grevlerinin 7. gününde Bakanlar Kurulu'nun yasak kararıyla karşılaşan cam işçileri, grev hakları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

01.07.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grevlerinin 7. gününde Bakanlar Kurulu'nun yasak kararıyla karşılaşan cam işçileri, grev hakları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Şişecam'a ait 10 fabrikada 5 bin 800 işçinin başlattığı grev, 7. gününde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla yasaklanmıştı. Bakanlar Kurulu, "Genel sağlığı bozduğu ve milli güvenliği tehdit ettiği" iddiasıyla grevi 60 gün "ertelediğini" duyurmuştu.

Bakanlar Kurulu'nun yasak kararıyla karşılaşan cam işçileri, farklı kentlerden gelerek grev hakları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Çalışma Bakanlığı önünde toplanan cam işçileri adına açıklamayı yapan Kristal-İş Sendikası Genel Başkan Bilal Çetintaş, "Grevi yasaklama kararı, hükümetin işçi hakları karşısında ne kadar keyfi, hukuk tanımaz ve hasmane tutum içinde olduğunun açık kanıtıdır. Hükümetin demokrasiye, işçi haklarına, sendikal hak ve özgürlüklere zerre kadar saygısı yoktur. Mazlumun, mağdurun değil, paranın ve sermayenin yanındadır. AKP hükümeti, 5 bin 800 cam işçisini, ailelerini, çocuklarını, onların geleceğini değil Şişecam'ın çıkarlarını düşünerek hareket etmiştir" dedi.

-"BUYURSUNLAR SENDİKAYI DA ONLAR YÖNETSİN"-

Çetintaş, "AKP hükümetinin bu hukuksuz, keyfi ve grev düşmanı kararını sendikanın anahtarını Çalışma Bakanlığı'na teslim ederek protesto edeceğiz. Madem sendikanın temel işlevi olan grevi yasaklıyorlar, buyursunlar sendikayı da onlar yönetsinler" diye konuştu. Çetintaş, kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay'a başvurduklarını belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şişecam İşçileri 'Grev Yasağını' Bakanlık Önünde Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement