Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

KESK ve DİSK'in de aralarında olduğu bazı sivil toplum örgütleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde faciayı protesto etti.

15.05.2014 14:45

KESK ve DİSK'in de aralarında olduğu bazı sivil toplum örgütleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde Soma'daki madende yaşanan faciayı protesto etti.

KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliğinin ortak çağrısıyla Milli Kütüphane'nin önünde toplananlar, buradan İnönü Bulvarı'na yöneldi. Bulvarda bir süre oturma eylemi yapan eylemciler, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına kadar yürüdü.

Çoğunluğu siyah kıyafetler giyen ve "Kaza değil kader değil cinayet" pankartı taşıyan ve sloganlar atarak Bakanlık önüne gelen eylemciler, burada faciada hayatını kaybeden madenciler anısına saygı duruşunda bulundu.

KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Dişhekimleri Birliği adına hazırlanan ortak metni okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Remzi Çalışkan, "Türkiye'de işçi sınıfının iş cinayetlerine ve güvencesiz çalıştırmaya karşı sabrının kalmadı, işçilerin hayatını kaybetmesi kader değil" dedi.

Devlet eliyle üretim yapılan madenlerin özel sektöre devredilmesinin ardından iş kazalarında patlama yaşandığını öne süren Çalışkan, şu iddialarda bulundu:

"Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları sonrası Türkiye ölümlü maden kazalarında Avrupa'da birinci sıraya yükselmiştir. Dünyada ise bu alanda ilk üç sırada yer alan Türkiye maalesef bu sene birinciliği kimseye kaptırmayacaktır. Tüm bu gerçeklere rağmen AKP, Soma'daki iş cinayetlerinin araştırılması için 6 ay önce verilen bir önergeyi ısrarla gündeme almamış, alınca da reddetmiştir. Bu önergeyi 2 hafta önce reddedenler Soma'da ölenler için TBMM'de saygı duruşunda bulunmuşlardır."

Konuşmanın ardından eylemciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ıslık çalarak protesto etti. Bakanlık önünde bir süre daha slogan atan eylemciler, daha sonra dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement