Tatart Bahar Sergisi - Son Dakika
Güncel

Tatart Bahar Sergisi

Tatart Bahar Sergisi

"Tatart' bahar sergisinde sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimlerini ağırladı.

17.05.2012 14:32

Bir sanat kulübü ve kütüphane olarak, 'Taste of Art' sloganıyla kurulan Tatart Sanat ve Araştırma Merkezi, doğanın yeniden canlandığı bahar mevsimini yeni sergisi eşliğinde kutladı. 14 Mayıs Pazartesi günü açılışı gerçekleşen Tatart Bahar Sergisi'nde, Çağdaş dönem Türk sanatının önemli isimlerinden Devrim Erbil ve Mustafa Ata'yı ağırladı.

Sergide eserleri yer alan, Çağdaş dönem Türk sanatçılarından Mustafa Ata'nın da yer aldığı açılışta, Sadi Diren, Aslı Şen ve Eda Kosif olmak üzere sanat ve cemiyet hayatından birçok ünlü isim de katıldı.

Sanat Kulübü Tatart…

Koleksiyonerlerin birbirlerine ulaşabilecekleri bir sanat kulübü ve aynı zamanda da sanat ve araştırma merkezi olarak kurulan Tatart, koleksiyonunu ve kütüphanesini bu doğrultuda kurarak geliştirmeye devam ediyor. Koleksiyonun başlangıcını Osmanlı'nın 19. yy. sonu ve 20. yy. başı resim eğitimi ile ilgili belgeler, kitaplar ve eserler oluşturuyor. Tatart kitaplığının diğer bölümü ise 1950'den günümüze çağdaş Türk sanatı ile ilgili yayınlardan oluşuyor.

Bünyesinde çok amaçlı bir salon barındıran sanat merkezi sanat dünyası ile ilgili seminer,toplantı ve söyleşiler düzenlemeyi hedefliyor. Ayrıca Tatart çok özel tasarımları, özgün baskıları ve sanatsal objeleri Art Boutique'te sergileyerek sanaatkârları ve sanatçıları meraklıları ile buluşturuyor. Türk sanatının paylaşımını ve görünürlüğünü arttırmak ve bu yönde karşılıklı talep yaratmak için Tatart, dünya genelinde bulunan müzelere, sanat galerilerine ve sanat fuarlarına hem yurt içinde hem de yurt dışındaki kişilere ve gruplara özel geziler organize ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tatart Bahar Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement