Terme'de Atıkların Geri Dönüşümü İçin Çalışma Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Terme'de Atıkların Geri Dönüşümü İçin Çalışma Yapılıyor

Terme Belediyesi, geri dönüşüm projesiyle atıkları ekonomiye geri kazandırmak için çalışma yürütüyor.

10.02.2016 17:48

Terme Belediyesi, geri dönüşüm projesiyle atıkları ekonomiye geri kazandırmak için çalışma yürütüyor.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Aydın ile çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Özel bir dönüşüm şirketiyle anlaşma yapan Terme Belediyesi, çöpten ek gelir elde ederken, çöpe atılan geri dönüşümleri de ekonomiye kazandırılmış olacak.

Başkan Kul, geri dönüşümün hem çevreye hem de ekonomiye artı değer katmanın temel yollarından biri olduğunu söyledi.

Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında doğal kaynakların bilinçsiz tüketiminin geldiğine dikkati çeken Kul, "Geri dönüşüm sayesinde atıkların dönüşmesi sağlanacak. Çöpe atılan birçok atık kazanılarak çevreye zarar vermesi önlenecek. Belediye olarak özel bir dönüşüm şirketi ile anlaşarak hem belediyeye ek gelir hem de atıkların tekrardan kazanılması sağlanacak" dedi.

Sanayi esnafının projeye destek vererek Terme'ye örnek olacağına inandığını dile getiren Kul, ailelerine de projeden bahsederek atıkların tekrar işlenmesinin ve çevre projesine katkıda bulunmasının sağlanacağını kaydetti.

Aydın ise sanayi esnafı olarak projede yer almak ve hayatın her alanında sanayi esnafı olarak örnek olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terme'de Atıkların Geri Dönüşümü İçin Çalışma Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement