Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Tonya ilçesinde çeşitli programlar düzenlendi.

19.04.2016 15:21

Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Tonya ilçesinde çeşitli programlar düzenlendi.

Tonya Bekediyesine bağlı Ali Koç Kültürevinde düzenlenen programa, Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Kansız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşer, Tonya Kaymakamı Halit Mengi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Gürkök ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kara, burada yaptığı konuşmada, turizmin bölge açısından önemli olduğunu söyledi.

Tonya ilçesinin de turizmde önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayan Kara, "Bu bölge turizmde büyük mesafeler alması gereken bir yöre. Biz doğayı, çevreyi bozmadan bir şeyler yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kara, dünya nüfusunun yaşlandığını da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar iyi uyku uyumak ve nefes almak istiyor. Tonya bunun için biçilmiş bir kaftan. Onun için biz bu doğayı bozmamalıyız. Çevreye saygılı davranarak, kötü örnekleri yenilememeliyiz. Bunun için de el birliğiyle dengeli, sürdürülebilr ve bölge turizmini yükselterek bir kalkınma modelini seçmemiz gerekiyor. Burası şu anda Trabzon'un ve bölgenin el değimemiş bakir bir yeri. Önümüzdeki coğrafyanın değerini hepimiz bilmek zorundayız, çünkü doğa bozulduktan sonra iş işten geçiyor. "

Kansız ise turizmdeki yatırımlarla ilgili bilgi vererek "Günümüz insanı dar sokak aralarında, bürolarda geçen ömrüne bir renk katmak istiyor. O rengi doğada buluyor. Doğada bulduğu rengi de yaşamak istiyor, O yüzden Tonyamızın her bir yayla evini turizme hizmet verme anlamında bir ev pansiyonuna dönüştürebiliriz. Bunun için de devletimizin, hükümetimizin katkıları var." dedi.

Yapacakları toplantılarla hükümetin katkılarını da anlatacaklarını işaret eden Kansız, turizmin istihdam açısından da çok önemli bir sektör olduğunu sözlerine ekledi.

Hacısalihoğlu da turizmin bölgenin olmazsa olması olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından program, halkoyunları ve tiyatro gösteriyle devam etti.

Katılımcılar, daha sonra Kadıralak Yayla'sına giderek, burada yöresel yemekleri tadarak, çevreyi gezdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement