Türkiye'nin En Büyük "Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi" Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük "Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi" Açılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük ''Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi''nin Trabzon'da açılacağını bildirdi 82 bin 900 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek park projesine, bakanlıkça 2 milyon 400 bin liralık destek sağlanacak.

25.04.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük "Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi"nin Trabzon'da açılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın katkılarıyla Türkiye'nin en büyük "Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi"nin Trabzon'da kurulacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, doğal yaşam parkı, Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen Trabzon'un Maçka ilçesi, Çağlayan beldesinde, Esiroğlu mevkii sınırları içerisine bulunan 82 bin 900 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek.

İhalesi 22 Ocak 2014'de gerçekleştirilen 4 milyon 240 bin lira yatırım bedelli projeye, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2 milyon 400 bin liralık bir katkı ile destek sağlanacak.

-Yaban hayvanlar rehabilite edilecek

Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'e hizmet edecek kapasiteye sahip projede, barınaklarla birlikte sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin bulunduğu kedi evi de yer alacak. Gelen ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek.

"Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi"nin de kurulacağı projede, habitatları bölgede bulunan çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, ayı, yaban keçisi, vaşak gibi yaban hayvanlarından yaralı, güçten düşmüş, tedaviye muhtaç olanların tedavileri ardından da doğal yaşama dönmeleri için rehabilitasyonları yapılacak.

Böylece yaban hayvanlarının tedavileri için bölge dışına çıkmasına gerek kalmayacak. Yerinde tedaviyle daha çok yaban hayvanının kısa sürede tedavileri yapılarak, doğaya kavuşturulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük 'Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi' Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement