Uludere'de Sınıra Yürüyen Ailelere Müdahale - Son Dakika
Güncel

Uludere'de Sınıra Yürüyen Ailelere Müdahale

Uludere\'de Sınıra Yürüyen Ailelere Müdahale

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin aileleri olayın 1000'inci gününde sınıra yürümelerine önlem alan askerler izin vermedi.

23.09.2014 16:22

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin aileleri olayın 1000'inci gününde sınıra yürümelerine önlem alan askerler izin vermedi. Sınıra gitmek isteyen gruba gaz bombası ile müdahale edilirken, asker havaya uyarı ateşi açtı.

Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen ve 34 kişinin öldüğü hava operasyonunun 1000'inci gününde ölenlerin aileleri olayın olduğu sınır kesimine yürüyüp, karanfil bırakma kararı aldı. Ortasu Köyü'nden yaklaşık 100 kişi Şilit Yaylası'na geldikten sonra buradan yaya olarak olayın olduğu sınır kesimine yürüyüşe geçti. Sınır kesiminde önlem alan askerler, ailelere sınır kesimine geçmenin yasak olduğu uyarısında bulunup geri dönmelerini istedi. Uyarıya rağmen ailelerin sınıra doğru yürüyüşünü sürdürmeleri üzerine askerler, gruba gaz bombası ile müdahale etti. Gruptan bazı kişilerin sınıra yaklaşmaları üzerine ise asker havaya uyarı ateşi açtı.

Askerlerin müdahalesi üzerine aileler Şilit Yaylası'na çekilip, bölgede beklemeye başladı. Aileler adına konuşan Veli Encü, yetkililerden izin almaların karşın sınıra gitmelerine izin verilmediğini belirterek, Annelerimize karşı gaz bombalarıyla atıldı, hatta taş attılar. Savunmasız bir insana karşı bunları kullanıyorlar. Biber gazları, gaz bombaları her türlü uygulamayı bize karşı göstermiştir. Bizler kardeşlerimizin, çocuklarımızın katlettikleri yere bir anma gerçekleştirmek istiyorduk. Bu bizim doğal hakkımızdır. 500'üncü karanfil yürüyüşümüzde bunu gerçekleştirdik. Mahkeme bizi haklı gördü. Buna rağmen asker burada keyfi bir uygulama yapıyor. Bizim çocuklarımızın katledildiği yere bir karanfil bile bırakmamıza müsamaha göstermiyorlar. Bombalar bırakanlara cezalandırma yapılmayıp sadece karanfil bırakanlara karşı bu şekilde bir uygulama yapmaları devlerin kirli bir zihniyetidir. Şuan buradaki eylemimizi anayolda oturma eylemi yaparak devamını getireceğiz. Şuan gidip anayolda bir oturma eylemi gerçekleştireceğiz ve oradaki yolu kapatacağız. Yetkililer gelmeden bu eylemimiz sona ermeyecek.

Ailelerin Şilit Yaylası'nda bekleyişi devam ederken, askerler bölgede aldıkları sıkı önlemleri sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere'de Sınıra Yürüyen Ailelere Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement