Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen) üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

16.02.2015 14:01

Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen) üyelerinin de aralarında bulunduğu  grup, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Atatürk Havalimanı'ndaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi önünde toplanan gruptakiler, "Özgecan'ımız Yandı" yazılı pankart açarak, kadın cinayetlerinin durdurulması için çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ulaştırma Memur-Sen 2 Numaralı Şube Başkanı Süreyya Balaban, Aslan'ın maruz kaldığı cinayetle aslında bütün insanlığın öldürüldüğünü söyledi.

Balaban, Özgecan Aslan'ın tırnak izlerinin 20 yaşındaki bir kızın korku ve çaresizliğini yansıttığını ifade ederek, "Özgecan'ı kadın olduğu için şiddetle ve vahşice öldürenler bir insanlık suçu işlemişlerdir. Bütüncül politikalar üretilmedikçe, failler caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadıkça ve toplumda yükselen şiddet kültürüne karşı önlem alınmadıkça bu sorunun çözülemeyeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement