Vezirköprü'de Jandarma Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vezirköprü'de Jandarma Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu

Vezirköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilere yaptıkları çalışmaları anlattı ve tavsiyelerde bulundu.

21.02.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilere yaptıkları çalışmaları anlattı ve tavsiyelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Maarif Hareketi Projesi kapsamında Vezirköprü Paşa İlk ve Ortaokulu tarafından hayata geçirilen "Her Ay Bir Meslek" Projesi'nin şubat ayı konuğu, Vezirköprü Garnizon Komutanı Üsteğmen Selçuk Yılmaz oldu.

Yılmaz, mesleğin zor yönleri, personel alım faaliyetleri ve görev süreleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.

İlçede yoğun olarak görülen, düğünlerde silah kullanma ve kız kaçırma olaylarına değinen Yılmaz, "Evinizde tabanca ya da tüfek bulunabilir. Bunları kesinlikle şakalaşmada kullanmayın. Özellikle düğünlerde silah kullanılıyor. Bu konuda büyüklerinizi uyarın. Çünkü insanların özel günlerini kabusa çeviren bu eylemler geri dönüşü zor hatalara neden oluyor. Kimse özel gününde canının yanmasını istemez." dedi.

Küçük yaşlarda evden kaçarak evlenme oranının da ilçede yüksek olduğunu dile getiren Yılmaz, kız öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Yılmaz, "Kimse sizi zorla evlendiremez. Eğer böyle bir durum varsa devlet sizlere sahip çıkacaktır. Küçük yaşta evlenmek için evden kaçmayın. İlerleyen yaşlarda zaten evlenip bir yuva kurabilirsiniz. Sizin için şu an en önemli konu, okumak. Eğitim hayatınızı tamamlayın, elinizde bir mesleğiniz olsun, ondan sonra yuvanız olacaktır." diye konuştu.

156 ihbar hattının asılsız şikayetlerle meşgul edilmemesi gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, ihbarın asılsız olması durumunda cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

Jandarma ekipleri, öğrencilere olay yeri inceleme ve trafik denetleme çalışmaları hakkında da uygulamalı bilgi verdi. Ekiplerce, senaryo gereği bir restoranda gerçekleyen cinayetin olay yeri incelemesi ele alındı.

Vezirköprü İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Hasan Güler de öğrencilere görevlerini anlattı. Eğitimin ardından birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vezirköprü'de Jandarma Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement