Akseki'de Gençlik Kampı

Son Güncelleme:

Akseki Bademli Yaylası'nda 2010 yılından itibaren başlayan kamplar 2011 yılında da genişleyerek devam ediyor.

Akseki Bademli Yaylası'nda 2010 yılından itibaren başlayan kamplar 2011 yılında da genişleyerek devam ediyor. Türkiye'nin birçok farklı ilinden kampa katılan gençler, doğanın eşsiz güzelliklerinden gönüllerince faydalanıyorlar.


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen "Gençlik Kampları" çerçevesinde 5. grup kamp sona erdi. 6. ve son grup doğa kampa 45 farklı şehirden 400 genç katılıyor.


Kamp sorumlusu Murat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "21 Haziran tarihi itibariyle başlayan ve 8'er günlük periyotlarda 4 dönem devam planlanan ve daha sonra 2 dönem daha arttırılarak 6 döneme çıkarılan kampımızın 5. dönemi sona ererek 6. dönem kampımız başladı" dedi. Bulunduğu çevreden dışarıya hiç çıkamamış, maddi imkanları kısıtlı ve başarılı 16-18 yaş grubu gençlerin katıldığı ücretsiz kampın bu dönemde de 400 gencin 8 gün süre ile kamp yapacağını söyleyen Uzun, "Gençlerin farklı kültürlerle bir araya geldiği, yeni arkadaşlıklar edinerek gönül köprülerini kurduğu, yaşayarak öğrendikleri gençlik kampları, ülkenin dört bir yanından gelen gençlerle Türkiye'de 10 ilde düzenlenen kamp programında en fazla kamp yapılan bölge Bademli bölgesidir. 6. dönem kampa katılan 400 genç ile birlikte bu yıl Bademli kampında 2 bin 300 gencimiz kamp yapmış olacak. Bu sayı gelecek yıllarda daha da artacak" diye konuştu.


Antalya Akseki Bademli Yayla Kampı, tanışma etkinlikleriyle tamamlandı. İlk günün ardından gençler Köprülü Kanyon'da rafting, paintball, yüksek ip aktiviteleri, tırmanma duvarı, Antalya şehir gezisi, Aspendos, Manavgat, Düden Şelaleleri gezileri ve Akdeniz'in eşsiz plajlarında deniz aktiviteleri gibi birbirinden heyecanlı ve seyir zevki yüksek etkinliklerle eğlencenin doruğuna ulaşıyorlar.


Her gece kampa katılan gençler tarafından düzenlenen gece eğlenceleri birbirinden unutulmaz dakikaları içinde barındırıyor. Çeşitli kültürel ve tarihi canlandırmalar, müzik dinletileri, halk oyunları gösterileri, seyirlik oyunlar gibi değişik aktivitelerin yer aldığı bu eğlencelerde gençler doyasıya eğleniyor.


Program dahilinde Konya Şehir Gezisi, Beyşehir gezisi, Mevlana Ziyareti ve Sema Gösterisi tüm kampçılarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek. Son günü kampta geçirecek olan gençler kampa yine kendi hazırladıkları gala programıyla 17 Ağustos tarihinde veda edecekler.


- ANTALYA

Kaynak: AA