Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri, İznik'te Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri, İznik'te Anıldı

İznik ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri'ni Anma ve Anlama" etkinliği yapıldı.

01.05.2016 16:52

İznik ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri'ni Anma ve Anlama" etkinliği yapıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesince Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu Eşrefzade Camii'ndeki anma programda, Bursa'da 27 Nisan'da yaşanan terör saldırısına değindi.

Saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyen Gözgeç, Bursa'nın evliyalar şehri olduğunu belirterek "Ülkemiz, tarihi mirasımız, manevi mirasımız, aramızdaki birlik ve beraberliği güçlendiren unsurlar. Bu beraberlik sayesinde inşallah teröre karşı dimdik duracağız., Siyasi görüşlerimiz, bakış açılarımız ne olursa olsun terör milli bir mesele ve bunun karşısında beraberce durmamız gerektiğine inanıyorum. Gençlerimizi tarih şuuru ve bilinci ile yetiştirmemiz gerekir. Bu manevi miras ile bağımızı koparmazsak, nereden geldiğimizi, nasıl bir tarihe ve medeniyete sahip olduğumuzu unutmazsak hedeflerimize ulaşabiliriz." dedi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Numaniye Dergahı'nın banilerinden ve Eşrefoğlu Rumi'nin 14'üncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan Safiyüddin Erhan'ın konuşmalarının ardından katılımcılara İznik Belediyesi tarafından hazırlanan Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri'nin hayatını konu alan eserler dağıtılarak, ikramlarda bulunuldu.

Programa, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Nur Artıran, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Alpaslan Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri, İznik'te Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement