Interstellar Uzay Sergisi'ne Öğrencilerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Interstellar Uzay Sergisi'ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

GES Teknoloji tarafından düzenlenen "Interstellar Uzay Sergisi" ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

28.07.2016 18:49

GES Teknoloji tarafından düzenlenen "Interstellar Uzay Sergisi" ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Torium AVM sergi alanında meraklıları ile buluşan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan GES Teknoloji Genel Müdürü Gürcan Demirci, 3 yıllık bir çalışmayla hazırlanan sergide, video mapping ve 3D gibi etkileşim simülasyonlarının bulunduğunu anlattı.

Sergiyi, insanların uzaya olan merakını gidermek amacıyla düzenlediklerini belirten Demirci, güneş sistemi ve gezegen modelleriyle ilgili bilgilendirme sistemlerinin de yer aldığı sergide, uzayla ilgili gelecek 50 yılın çalışma simülasyonlarına yer verdiklerini dile getirdi.

Gürcan Demirci, Güneş sistemi, Mars aracı simülatörü, ağırlık simülatörü, ay simülatörü gibi platformları barındıran serginin, 4 yaş grubundan itibaren herkesin ziyaretine açık olduğunu kaydetti.

Hedef, 3 ayda 30 bin ziyaretçi

Serginin, uzay, gezegen ve Güneş sistemiyle ilgili yapılan tüm çalışmalara karşılık verecek düzeyde olduğunu bildiren Demirci, şöyle devam etti:

"İstanbul ve İstanbul dışındaki illerden ciddi bir ziyaretçi katılımı var. Hedefimiz 3 ay boyunca 30 bin ziyaretin gerçekleşmesi. Hafta sonları ise sergiyi ziyaret edenlerin sayısı 400 kişiyi bulabiliyor. Serginin diğer yerlerde açılması için de yoğun bir talep alıyoruz. Çeşitli öğrenci grupları da randevulu sistemle geliyor. Eğitmenlerimiz de güneş sistemleri ve gezegenlerle ilgili bilgi vermiş oluyor."

Sergi içerisinde, uzay yolculuklarının tarihi ve yıldız haritasının da olduğuna dikkati çeken Gürcan Demirci, "Ay simülatöründe kullanıcılara verilen bazı görevler var. Kullanıcılar bu görevleri tamamladıkça ay ve Mars ile ilgili bilgiler edinmiş oluyor. Bunun yanı sıra dünyanın oluşumuyla ilgili bilgi veren bir küremiz ve aya iniş simülatörümüz de var. Ziyaretçilerimiz aya iniş simülatöründe de Apollo 11 görevini tamamlıyorlar." diye konuştu.

"Interstellar Uzay Sergisi", 4 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Interstellar Uzay Sergisi'ne Öğrencilerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement