Kazada Bir Ayağı Kopan "Köpük" Barınağın Maskotu Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazada Bir Ayağı Kopan "Köpük" Barınağın Maskotu Oldu

İzmir'in Seferihisar'da bir aracın çarpması sonrası ölümden dönen ve ilçede kurulan hayvan yuvasına bırakılan sokak köpeği Köpük, bir ayağını kaybettiği tedavi süreci sonrası yuvanın maskotu haline geldi.

04.04.2017 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEZCAN EKİZLER - İzmir'in Seferihisar'da bir aracın çarpması sonrası ölümden dönen ve ilçede kurulan hayvan yuvasına bırakılan sokak köpeği Köpük, bir ayağını kaybettiği tedavi süreci sonrası yuvanın maskotu haline geldi.

Sokak köpeği Köpük, 2013 yılında Seferihisar'da bir aracın çarparak kaçması sonrası vatandaşlar tarafından Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası'na bırakıldı.

Ağır yaralı halde gelen hayvana müdahale eden veterinerler, köpeği yaşama döndürmeyi başardı ancak sağ ön ayağını kurtaramadı.

3 ayağıyla hayata tutunmakta zorlanan köpeğe Köpük ismi verildi. Yuvadaki ilk aylarında saldırgan davranışlarda bulunan Köpük, yuva çalışanlarının gösterdiği ilgiyle sağlığını kazandı.

Sakat kalmasına rağmen sevecenliği ve oyunlarıyla ziyaretçilerin de ilgisini çeken Köpük, yuvanın baskın hayvanı olarak bekçilik görevini de yürütmeye başladı.

Sokak Hayvanları Yuvası Koordinatörü Alper Çamtepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köpük'ü hayata döndürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Köpük'ün ilk geldiği zamanlarda çok agresif olduğunu dile getiren Çamtepe, "Köpük artık sakin ve neşeli bir havyan oldu. Gelen misafirlerimizi kapıda karşılıyor, onlara eşlik ediyor, buranın bekçiliğini yapıyor. Yuvada şu anda baskın bir havyan olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

İlçenin turizm merkezi olması nedeniyle özellikle yaz aylarında araba çarpması sonucu yaralanan hayvanların getirildiğini anlatan Çamtepe, yuvada halen 200'e yakın hayvanın bulunduğunu, bunların bir bölümünün sahipleri tarafından terkedildiğini, bir bölümünün ise araç çarpması sonucu yaralanan hayvanlardan oluştuğunu dile getirdi.

Veteriner Hekim Yusuf Baylan ise Köpük'ün yuva çalışanları için Köpük'ün ayrı bir değerinin bulunduğunu, artık onu da bir çalışan olarak gördüklerini kaydetti.

Yuvayı ziyaret eden vatandaşların da sevgisini kazanan Köpük'ün yuvadaki diğer hayvanlara ağabeylik yaptığını kaydeden Baylan, Köpük ile yaşadıkları deneyimin aynı kaderi paylaşan hayvanlara yönelik çalışmaları da motive ettiğini sözlerine ekledi.

Kazada Bir Ayağı Kopan "Köpük" Barınağın Maskotu Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kazada Bir Ayağı Kopan 'Köpük' Barınağın Maskotu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement