Teşebbüs-i Şahsî Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Teşebbüs-i Şahsî Kitabı

Teşebbüs-i Şahsî Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Teşebbüs-i Şahsî Kitabı kitabının kısa özeti.

03.11.2014 12:38

Tahirü'l-Mevlevî'nin Teşebbüs-i Şahsî adlı romanı II. Meşrutiyet'in ilânıyla birlikte matbuat âleminde görülen hareketliliği konu alır.Romanda, Neşati Efendi ve arkadaşları bir gazete çıkarma teşebbüsünde bulunurlar. Hepsi çeşitli okullarda muallim olan bu grup gazete çıkarmak için izin alır ve bütün maddi imkânlarını seferber eder. Uzun tartışmalardan sonra "ilmî, edebî, siyasî, tarihî, coğrafî, tedafî, tecavüzî" bir gazete olacak Rehnümâ-yı Memleket adlı bir gazete çıkarılması kararlaştırılır.

Fakat ucuz olması dolayısıyla ikinci sınıf matbaalarında basılan bu gazete çok fazla dizgi hatasıyla çıkar. Birinci sayıyı tâkip eden ikinci sayı da yine tecrübesizlik ve maddî imkânsızlıklar nedeniyle hatalı olarak hazırlanır. Bu aksaklıklardan dolayı gazete bir daha çık(a)maz.İşte Tahirü'l- Mevlevî'nin 1330'da neşrettiği ve bizim de Latin harflerine aktardığımız Teşebbüs-i Şahsî romanının konusu bu gazetecilik macerasından alınmıştır.

Yazar: Tahir'ül Mevlevî

Yayınevi: Kurgan Edebiyat

ISBN: 9789752679313

Boyut: 135x195

Sayfa Sayısı: 180

Basım Yılı: 2014-10

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton kapak

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Teşebbüs-i Şahsî Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement