Geri Çağırma Rekortmeni Toyota - Son Dakika
Otomobil

Geri Çağırma Rekortmeni Toyota

Geri Çağırma Rekortmeni Toyota

CARMEDYA.COM – Otomotiv sektöründe son yıllarda sıkça karşılaştığımız geri çağırma haberleri üzerine harekete geçen ve istatitik verileriyle tanınan Statista.

23.11.2014 15:10

Otomotiv sektöründe son yıllarda sıkça karşılaştığımız geri çağırma haberleri üzerine harekete geçen ve istatitik verileriyle tanınan Statista.com son beş yıla göre markaların geri çağırdığı araçlarının sayısını hesaplamış.


Markaların açıklaması ve basın raporlarından hola çıkılan araştırma ortaya ilginç sonuçlar koyarken, 2014 yılında en fazla geri çağırmanın GM tarafından, son beş yılın toplamında ise Toyota tarafından gerçekleştiği görülüyor.


Dönem içerisinde birçok marka tarafından, özellikle Takata havayastıklarındaki sorun nedeniyle bu markayı en çok kullanan Toyota başta olmak üzere geri çağırma duyurusu yaptığı biliniyor.


Ortaya çıkan tabloda 2014 yılı içerisinde özellikle Kuzey Amerika’yı kapsayan ateşleme sorunu nedeniyle 8.4 milyon adetlik geri çağırmayla GM öndeyken, bu yıl Toyota ise 6.4 milyon araçlık geri çağırmayla ikinci sırada bulunuyor. Aralarında Corolla ve Yaris modellerinin de yer aldığı 27 farklı modelin etkilendiği geri çağırmalarda hava yastığı, motor, koltuk rayları, direksiyon sorunları öne çıkıyor. Son beş yılda 2010 yılında 5.6 milyon, 2011 yılında 1.5 milyon, 2013 yılında 3 milyon ve 2014 yılında 6.4 milyon olmak üzere toplamda son beş yılda 16.5 milyon adetlik araç geri çağırımıyla rekoru elinde bulunduran marka Toyota olarak öne çıkıyor.


İkinci sırayı ise 2010 yılında 1.5 milyon ve 2014 yılında 8.4 milyon adetlik çağırmayla toplamda 9.9 milyon adetlik araç rakamıyla GM alıyor. Son beş yılda öne çıkan diğer markalardan Nissan 5.1, Volkswagen 2.6 milyon, Chrysler 2.7 milyon, Honda, Hyundai ve KIA ise 3'er milyon, adetlik geri çağırma rakamlarıyla listeye giriyor.


Statista.com’un bu araştırması 2014 yılı Temmuz ayına kadar olan dönemi kapsıyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Geri Çağırma Rekortmeni Toyota - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement