İlçenin Verileri Artık Çok Hızlı ve Kolay Toplanıyor - Son Dakika
Otomobil

İlçenin Verileri Artık Çok Hızlı ve Kolay Toplanıyor

İlçenin Verileri Artık Çok Hızlı ve Kolay Toplanıyor

360 Derece Görüntü Alım Teknolojisi İle Beylikdüzü'nde Hızlı Ve Hatasız Hizmet…

17.10.2014 09:21

Yoğun kentleşme, alanların büyümesi, trafik, hava muhalefeti gibi nedenlerle giderek maliyetli hale gelen ilçe veri toplama uygulamaları için profesyonel ve yeni sistemleri kullanmayı tercih eden Beylikdüzü Belediyesi, kent coğrafi sistemini ve veri dökümünü bütün detaylarıyla ifade eden 360 Derece Panaromik Görüntü Alım Teknolojisi ile daha fazla veriyi daha kısa zamanda toplamayı başarıyor. Beylikdüzü Belediyesi bu teknoloji ile vatandaşın talep ve işlerini daha eşit, daha hızlı, daha sağlıklı ve daha az maliyetle çözüme kavuşturuyor.

Beylikdüzü Belediyesi, kamu yönetim anlayışını bir üst boyuta daha taşıyor. Gerek kurum içi işlerin süreklilik ve verimlilik arz etmesi, gerekse vatandaşa hızlı, doğru ve çözüm odaklı yaklaşma anlayışı açısından yeni teknolojileri bünyesine entegre ediyor. Kent bilgi sistemini eksiksiz ve hatasız kurmak amacıyla uygulanan 360 Derece Panaromik Görüntü Alım Teknolojisi ile elde edilen uydu görüntüleri sağlam bir veri ortamı sağlıyor. Kent içinde dikey yapılaşma bilgileri için yeterli olmayan uydu görüntülerini tamamlamak için ise fotoğraf makinaları, ölçüm cihazları ile insan gücü kullanılarak bu veriler elde edilmeye devam ediliyor. Beylikdüzü Belediyesi, geliştirilen bu sistemle bina ve bina detaylarından zemin bilgilerine kadar bütün verilere, ruhsat, kaçak yapı ve bunların mülkiyetle olan ilişkisi, imara göre oturulup oturulmadığı gibi bütün bilgileri de takip edilebiliyor.

Klasik Metoda Göre Onlarca Kat Daha Hızlı Veri

Yeni veri toplama metodu olarak karşımıza çıkan 360 Derece Panaromik Görüntü Alım Teknolojisi ile araç üzerine monte edilmiş gelişmiş bir kamera ve konumlandırma düzeneği, 70 km/h hızla yol alırken dahi veri toplayabiliyor. Bu orta ölçekli bir ilin 1000 km'lik yol ağına ait verinin, en fazla bir haftalık çalışma ile tamamlanacağı anlamına geliyor. Belediye, bu sistem sayesinde klasik metotlara göre onlarca kat daha hızlı veri toplanma imkanına sahip oluyor. Bu teknoloji, bina; yol ve yol öğeleri, kent mobilyaları, park/ ağaçlandırma, afet planlama, işyeri tabela, kamu alanları, işgaliye, sağlık alanları envanterlerinin çıkarılmasında yoğun olarak kullanılıyor.

360 Derece Çekim Çok Farklı

360 derece sokak görüntüleri ilk çıktığından beri çok ilgi çekiyor ve tahminlerin üstünde bir hızla uygulama alanları genişliyor. Haritayla ve uydu görüntüsünü yetersiz bulan kullanıcılar için artık sokak seviyesine geçip 360 derece çevrelerini görmek, hatta 3 boyutlu olarak ölçüm yapabilmek ve sayısallaştırmak mümkün. Belediye ise 360 derece çekim sistemi ile numarataj kontrolü, kentsel dönüşüm, kentsel tasarım proje alanları belirleme, trafik işaretleri kontrolü ve envanteri, nitelikli yapı denetimi için ön kontrol saha çalışmaları, tadilat projeleri için ruhsat verme öncesi ön kontrol, tahrip edilen yeşil alanlar ile ilgili hasar tespit çalışması, vatandaş şikâyetlerinin kontrolü, atık toplanması ile ilgili planlamaların yapılması gibi çalışmalarını büyük bir verimlilikle yerine getiriyor.

Veriye bakış açımız değişiyor

360 ile klasik yöntemlerde "veriyi topla, değerlendir, bir gün kullanılır" mekanizması geçerliyken, artık "veriyi topla, yarı işlenmiş depola, gerektiğinde değerlendir ve kullan" sistematiğine geçiliyor. Tüm yol ağının halihazır haritasını üretip, henüz onda birini bile kullanamadan eskiyen pahalı bir veri yerine, çok ucuz maliyetlerle toplanıp gerektiğinde üzerinden ölçü alınarak, değerlendirme yapılabilen ucuz bir veri kullanmak gerekiyor. Bu sayede daha sık aralıklarla veri elde edebilmenin önü açılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil İlçenin Verileri Artık Çok Hızlı ve Kolay Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement