CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"(MİT tırlarının aranması) Silah dolu kamyonları haber alan savcılar, soruşturma yapmayıp ne yapacaktı?

28.01.2015 17:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MİT tırlarının aranmasına ilişkin, "Silah dolu kamyonları haber alan savcılar, soruşturma yapmayıp ne yapacaktı? Asıl vatana ihanet, bunları soruşturmak değil bu silahları sevk etmek, sevk edene refakat etmek, terör örgütlerine silah temin etmek, soruşturmaya müdahale edip kapatmaya çalışmaktır" görüşünü savundu.

Tezcan, yazılı açıklamasında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "MİT tırlarıyla ilgili konu bana göre, hukukun bilerek ve isteyerek çiğnendiği, kötüye kullanıldığı bir hadisedir. Ben ihanet  olarak görüyorum Türkiye ve Türkiye'nin hukukuna" sözlerine ilişkin yazılı açıklamadı.

Bozdağ'ın "yasa dışı silah sevkıyatına arka çıkmanın, terör suçu olabileceğini" ifade ettiğini belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"MİT tırlarında yasa dışı örgütlere silah sevk edildiği açıkça ortaya çıkmıştır. Silah dolu kamyonları haber alan savcılar, soruşturma yapmayıp ne yapacaktı? Asıl vatana ihanet, bunları soruşturmak değil bu silahları sevk etmek, sevk edene refakat etmek, terör örgütlerine silah temin etmek, soruşturmaya müdahale edip kapatmaya çalışmaktır. Sayın Bakan hakkında düzenlenen fezleke, soruşturmaya müdahale ettiğine ilişkindir. Ancak kendisi bunu 'terörden dolayı soruşturma açıldığı' şeklinde ifade etmiştir. Aslında yaptığının terör örgütüne destek olduğunu da bu şekilde ikrar etmiştir. Allah bu ülkeyi sizin vatan sevginizden korusun." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement