Seçim Malzemelerinin Alımıyla İlgili Kamu İhale Kanunu'nda Değişiklik Teklifi - Son Dakika
Politika

Seçim Malzemelerinin Alımıyla İlgili Kamu İhale Kanunu'nda Değişiklik Teklifi

Seçim Malzemelerinin Alımıyla İlgili Kamu İhale Kanunu\'nda Değişiklik Teklifi

AK Parti Yozgat Milletvekili Başer: "Kanun teklifimizin seçimlerimizin sağlıklı yürütülmesi açısından daha uygun olacağını düşünüyorum"

30.10.2013 12:39

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, seçim malzemelerinin alımıyla ilgili Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik teklifine ilişkin, "Kanun teklifimizin seçimlerimizin sağlıklı yürütülmesi açısından daha uygun olacağını düşünüyorum" dedi.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, AK Parti'nin seçim malzemelerinin alımıyla ilgili Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifini görüşmek üzere Başkanı İdris Güllüce başkanlığında toplandı.

Teklif sahibi Başer, komisyonda yaptığı sunumda, Kamu İhale Kanunu'nda, seçim dönemi bitmeden önce seçimlerin yenilenmesine, ara seçim ya da anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulmasına karar verilen hallerde, YSK tarafından yapılacak filigranlı  oy pusulası ve oy zarfı kağıdı  basım hizmeti alımı ve mahalli seçimlerde ise il seçim kurulları başkanlıkları tarafından oy  pusulası basım hizmeti alımının doğrudan temin yoluyla yapılacağının düzenlendiğini anımsattı.

Başer, süresinde yapılan seçimlerde seçim malzemeleri alımları, filigranlı oy pusulası kağığı ve oy zarfı kağıdı alımı ile oy pusulası basım hizmeti alımı ihalelerinde sıkıntılar yaşandığını belirterek, kanun tekliflerinin yasalaşması halinde bu tür sıkıntıların ortadan kalkacağını söyledi.

Teklifinin yasalaşması halinde  2014 yılından itibaren yapılacak tüm seçimlerde  tek bir düzenlemenin söz konusu olacağını ifade eden Başer, "2014 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura  kalma ihtimalini göz önüne aldığımız takdirde uygulamada yaşamamız muhtemel olan sorunların önüne  geçmek arzusuyla bu kanun teklifi hazırlanmıştır. Kanun teklifimizin seçimlerimizin sağlıklı yürütülmesi açısından daha uygun olacağını düşünüyorum" dedi.

Teklif, Kamu İhale Kanunu'nun "doğrudan temin" başlıklı 22. maddesinin konuyla ilgili bendinde "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunların halkoyuna sunulması, milletvekili genel ve ara seçimleri, mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri genel ve ara seçimi dönemlerinde YSK'nin ihtiyacı için yapılacak filigranlı oy pusulası kağıdı ile filigranlı oy zarfı kağıdı alımı, oy pusulası basımı, oy zarfı yapımı hizmetleri ile bu seçimlere yönelik her türlü seçim malzemelerinin alımı ile yurtdışı seçim harcamaları, il seçim kurulu başkanlıkları tarafından alınacak oy pusulas ı basım hizmeti alımı" değişiklik öngörüyor.

Komisyon, CHP'li milletvekillerin, partilerinin grup toplantılarına katılacaklarını belirterek, toplantının öğleden sonraya alınmasını teklif etmesi üzerine, komisyonun çalışmalarına saat 14.15'te devam etmesi kararlaştırıldı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Seçim Malzemelerinin Alımıyla İlgili Kamu İhale Kanunu'nda Değişiklik Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement