Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engelli Gençlere Destek - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engelli Gençlere Destek

Bakanlık, 10 engelli gencin hazırladığı "Rengarenk Nağmeler" projesine hibe desteği sağladı.

24.08.2014 12:16

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 10 engelli gencin hazırladığı "Rengarenk Nağmeler" projesine destek verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında  "Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği"nin engelli 10 genç ve ailelerinin hazırladığı "Rengarenk Nağmeler" projesine hibe desteği sağladığı belirtildi.

Açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sağladığı destekle hayata geçirilecek proje kapsamında, konserler, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, müzik kursları, eğitimler, geziler,  atölye ve saha çalışmaları gibi etkinliklerin düzenleneceği ifade edildi. Müziğin temel alındığı proje kapsamında, Almanya  ve Belçika'dan da engelli misafirlerin ağırlanacağı bildirildi. Bu sayede de kültürler arası diyaloğun sağlanmasının hedeflendiği açıklandı.

Proje kapsamında ayrıca, Kırıkkale'de açılacak "sosyal mahalle atölyeleri" aracılığıyla Kırıkkaleli engellilerin sosyal hayata dahil olmasına katkıda bulunulacak.

Ailelerden teşekkür

Serebral Palsi hastası Cansu'nun annesi Deniz Aykutalpoğlu, projeye verdiği destekten dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti.

Sadece çocuklara değil ailelere de bu tip organizasyonları farkındalık uyandırdığını belirten Aykutalpoğlu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Rengarenk koro, her türlü çocuğa ve her yaş grubuna açık. Otizmli, serebral palsili, down sendromlu, eğitilebilir zihinsel engeli çocuklarımızdan oluşan rengarenk bir koroyuz. Sadece çocuklara değil, annelere de farkındalık  terapisi uygulanıyor. İki yıldır konserler veriyoruz. Benim kızım zil çalıyor. Konuşamıyor ama 'Rengarenk Koro'yla birlikte inanılmaz bir şekilde şarkı söylemeye başladı."

Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Kılıç ise, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engelli Gençlere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement