Yılmaz Vural: "Milli Takımın Başına Yerli Atrenör Getirilmeli" - Son Dakika
Spor

Yılmaz Vural: "Milli Takımın Başına Yerli Atrenör Getirilmeli"

Yılmaz Vural: "Milli Takımın Başına Yerli Atrenör Getirilmeli"

Oynadığı reklam filiminin tanıtımı için Bursa'ya gelen Yılmaz Vural, Bursa'da kebap yerken, "Milli takımın başına mutlaka bir yerli antrenör getirilmeli" dedi.

07.06.2011 17:05

Oynadığı reklam filiminin tanıtımı için Bursa'ya gelen Yılmaz Vural, Bursa'da kebap yerken, "Milli takımın başına mutlaka bir yerli antrenör getirilmeli" dedi.

Lipton Ice Tea Hararet Avcılarının Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenleyeceği etkinliklere katılacak olan Yılmaz Vural, ilk durak olan Bursa'da basın mensuplarıyla buluştu. Türkiye liglerinde güzel bir gelişme yaşandığını, Süper Lig takımlarının Samsunspor hariç tümünde Türk antrenörlerin görev yaptığını belirten Yılmaz Vural, "Bu önemli bir sınav. Yıllardır savunduğumuz tezin ne kadar doğru olduğunu göreceğiz" diye konuştu.

"KÖTÜ ÖRNEK OLUYORUZ"

"Savunduğumuz bir konuda, kaynağı insan olan işlerde yabancıyı kullanmamak gerek" diyen Yılaz Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Liglerde şu andra yerli antrenör tercihi var. Bu durum da beni çok mutlu yor. Çünkü yabancıyı tanıyıp çözene kadar zaman geçiyor, çok geçmeden de gidiyorlar. Gelirken 2 liraya anlaşıyorlar, giderken 8 lira maddi ve manevi tazminat alıyorlar. Neyse, sonunda yerli antrenöre dönerek, bundan vazgeçmiş görünüyoruz. Şu an için bir tek milli takım kaldı. Guus Hiddink'in durumu da tartışılıyor, gidecek mi, kalacak mı diye. Uluslararası futbol turnuvaları iki senede bir yapılıyor. Önce Avrupa şampiyonası, ardından Dünya şampiyonası. Bir antrenör milli takımda en azından 4 yıl görev yapmalı. Oysa, Türk futbolunu kurtarsın diye getirdiğimiz kişiler, bir yıl sonra daha iyi yerler bularak gidiyor. Bu da kötü bir örnek oluyor. Mesela, şu an gidip gitmeyeceği tartışılan Hiddink, bir yıl değil de daha fazla görev yapıp, bilgi ve birikimlerini aktarsaydı çok daha iyi olurdu. Böyle giderse, biz uzun zaman yabancıların ağzına çok bakarız. "

BENDEN GEÇTİ ARTIK

Hiddink'in görevi bırakması halinde milli takım için bir beklentisinin olup olmadığının sorulması üzerine Yılmaz Vural, "Benden geçti artık, teklif beklemiyorum. Ama milli takımın başına yerli bir antrenörün getirilmesini arzu ederim" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Yılmaz Vural: 'Milli Takımın Başına Yerli Atrenör Getirilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement