Evinizde Herşeyi Üretmek İçin 3d Oyma Makinesi: Carvey - Son Dakika
Teknoloji

Evinizde Herşeyi Üretmek İçin 3d Oyma Makinesi: Carvey

Evinizde Herşeyi Üretmek İçin 3d Oyma Makinesi: Carvey

Carvey evinizde ahşap, metal veya plastikten istediğiniz her şeyi kolayca üretmenize yararacak yeni bir 3D oyma makinesi.3D yazıcı makineleri ve baskı tekniği çok ilerlemiş olsa da, hala endüstriyel türdeki CNC makineleri kadar profesyonel değiller.

24.10.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Carvey evinizde ahşap, metal veya plastikten istediğiniz her şeyi kolayca üretmenize yararacak yeni bir 3D oyma makinesi.

3D yazıcı makineleri ve baskı tekniği çok ilerlemiş olsa da, hala endüstriyel türdeki CNC makineleri kadar profesyonel değiller. Ama Inventables firması CNC oyma ve modelleme makinelerini evinize getirmeye kararlı. "Carvey" isimli 3D oyma makinesi evinizde her türlü malzemeden nesneler yapmak için ideal.

Carvey'nin en büyük özelliği, 3D yazıcılar nesneleri katman katman üretirken, Carvey'nin klasik CNC makineleri gibi bir bloktan oyarak nesne çıkartması. Ayrıca 3D yazıcılar sadece ABS türü özel plastik kullanırken, Carvey sadece plastik değil, sert ve yumuşak her türlü ahşap, mantar, MDF, yumuşak metal, köpük, balsa, linoleum gibi çok çeşit malzemeden nesneler üretebiliyor.

Kullanımı basitleştirmek için Carvey ile birlikte üretici firmanın kendi 2D/3D tasarım programı "Easel" da veriliyor. Nesneleri 2D olarak tasarlayıp 3D'ye çevirebiliyor, üzerlerine makinede kullanacağınız malzemenin dokusunu ekleyebiliyorsunuz. Easel sayesinde ekranda gördüğünüz şeyi Carvey ile basmak mümkün. Ayrıca Carvey'i kontrol etmek için istediğiniz CAD/CAM yazılımını da kullanabilirsiniz.

Carvey'i hayata getirmek için şu anda bir Kickstarter kampanyası açılmış durumda. Hem üretime destek olmak, hem de kendi Carvey 3D oyma makinenize sahip olmak için siteden sadece 1,999 Dolar'a önsipariş verebilirsiniz.

Bu arada 3D yazıcıları da küçümsemeyelim, artık 3D yazıcılar ile komple bir spor araba gövdesi bile basılabiliyor.

The post Evinizde Herşeyi Üretmek İçin 3D Oyma Makinesi: Carvey appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Evinizde Herşeyi Üretmek İçin 3d Oyma Makinesi: Carvey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement