Google Maps iOS 6 Muamması - Son Dakika
Teknoloji

Google Maps iOS 6 Muamması

Google Maps iOS 6 Muamması

Apple'ın harita rezaletinden sonra gözler Google'ın popüler uygulamasına döndü.

26.09.2012 12:00  Güncelleme: 12:22

Gökhan Menge - - Apple'ın iOS 6 ile birlikte getireceği haritalardan çok umutluyduk aslında ilk başlarda. Apple'ın, Daha önce Nokia tarafından ovi Maps'de kullanılan "aşmış" sistemi getireceği, ovi Maps'in 3D haritalarını hazırlayan C3'ü satın aldığında ortaya çıkmıştı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı, Apple'ın haritaları hem görsel açıdan hem de kullanılabilirlik açısından sınıfta kaldı. Hal böyle olunca harita ihtiyacı olanlar da Google Maps'in iOS 6 sürümünü beklemeye koyuldular.

New York Times'ın haberine göre Google, 2012 bitmeden iOS 6 için için harita uygulamasını hem iPad hem de iPhone için App Store'a koymayı planlıyor. Geç diyebileceğimiz bu tarih tanımının asıl sebebi de Google'ın Maps uygulaması için de Google Earth'deki 3D harita özelliğini getirmek istemesi gösteriliyor. Google şu anda bildiğiniz gibi iki ayrı servis sunuyor haritalar ile ilgili. 2 boyutlu olan ve navigasyon ağırlıklı çalışan Maps ve coğrafi uygulama diyebileceğimiz Earth.

NYT'nin aksine Reuters ise Google'ın kesinlikle Maps uygulamasını iOS 6'ya getirmeyeceğiniz Eric Schmidt'in ağzından aktarıyor. Eric Schmidt, Google'ın iOS 6 için bir Maps uygulaması geliştirmekte olmadığını ve geliştirmeyeceğini bildirmiş Reuters'e.

Google'ın haritalar konusunda Apple'a bozuk atması gayet normal. iPhone bugüne kadar iPhone'lar ile birlikte yüklü olarak Google'ın uygulamasını sunuyordu. Fakat iOS 6 ile birlikte Apple, kendi Inception uygulamasını sunmaya başladı, aşağıda görebileceğiniz üzere.

Gökhan Menge - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google Maps iOS 6 Muamması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement