Intel'in Y Serisi İşlemcilerinin Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

Intel'in Y Serisi İşlemcilerinin Detayları Ortaya Çıktı

Intel\'in Y Serisi İşlemcilerinin Detayları Ortaya Çıktı

Son derece düşük güç tüketimine sahip Y serisi, detaylandı.

11.12.2012 11:00

Ruşen Göbel - - Mobil dünya henüz "akılsız telefon" ve standart dizüstü bilgisayarlardan ibaretken, canavar gibi güç tüketen işlemcilerle masaüstü bilgisayarlarımızı coşturuyorduk. Son yıllarda gerçekleşen mobile yönelme neticesinde, düşük güç tüketimine sahip çok sayıda işlemcinin piysaya çıkmasına sebep oldu.

Intel'in gelecek nesil "Y" işlemcileri, U serisinin yerini alacak. U serisi işlemcileri, ağırlıklı olarak Ultrabook cihazlarında görüyorduk. Son derece düşük güç tüketim değerlerine sahip olan bu işlemciler, aynı zamanda güzel bir performans da sağlayabiliyordu.

Aşağıdaki tabloda da göreceğiniz üzere, 10 ve 13 watt TDP değerine sahip işlemcilerle karşılaşıyoruz. Tüm işlemciler, bazı senaryolarda 7 watt güç tüketim değerine kadar düşebiliyor. Bir tane Pentium, dört tane Core serisi işlemci bulunuyor. Pentium hariç tüm işlemcilerde Hyper Threading bulunuyor. Pentium ve Core i3 işlemciler haricinde hepsinde de Turbo Boost 2.0 özelliği var. Pentium işlemci tümleşik HD Graphics GPU'suna sahipken, Core serisinde HD Graphics 4000 yer alıyor.

Yeni Y serisi işlemcilerin, Windows 8'li tabletler için harika bir çözüm olabileceği görünüyor. Bakalım Intel'in bu işlemcileri performans olarak neler sunabilecek... Unutmadan, bu işlemcilerin 2013'ün başlarında kullanılmaya başlanacağını da belirtelim.

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Intel'in Y Serisi İşlemcilerinin Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement