Intel Tablet Pazarına Açıldı - Son Dakika
Teknoloji

Intel Tablet Pazarına Açıldı

Intel Tablet Pazarına Açıldı

Geçtiğimiz dönemde tablet grubuna yönelik işlemci ve platformlar üreten Intel, pazarda önemli bir pay sahibi olmak istiyor.

06.12.2012 08:00  Güncelleme: 09:43

Intel'in Tablet piyasasıyla yakından ilgilendiği bilinen bir gerçek. Geötiğimiz dönemde de bu gruba yönelik işlemci ve platformlar üreten firma Ivy Bridge serisinin yeni ürünleriyle bu pazarda önemli bir pay sahibi olmak istiyor.

Intel'in yeni Ivy Bridge işlemcilerinin Y serisi olarak adlandırdığı işlemcileri 7 W TDP değeriyle Tablet PC'lere özel bir işlemci çözümü sunuyor. Y serisi işlemciler Pentium, Core i3, Core i5 ve Core i7 olmak üzere performansa göre isimlendirilmiş durumda. Windows 8 işletim sisteminin çıkmasıyla birlikte Tablet'lere olan ilgi de artmış durumda. Kullanıcılar daha büyük ekranlı ve işlem gücü daha yüksek tabletlere yöneliyorlar. Intel'in Y serisi işlemcileri de büyük ekranlı tabletlere yönelik bir çözüm sunacak. Hali hazırda 10 inç ve altı ekran büyüklüğündeki tabletler üzerinde kullanılan işlemciler 1 ila 2W arasında TDP değerine sahipler. Intel bu yeni işlemci serisiyle birlikte Tablet bilgisayarların biraz daha performanslı ürünler olmasını sağlayacak. Tabii ki 7 W TDP değeri pil süresini olumsuz etkileyecektir. Fakat bu işlemcilerin kullanacağı ürünlerin pillerinin 10 veya 7 inç tablet PC'lere göre büyük olduğu düşünülürse yine 6-7 saat gibi pil süreleri yakalanacaktı. Intel'in yeni Y serisi Ivy Bridge işlemcileri arasında Intel Pentium 2129Y, Core i3 3229Y, Core i5 3339Y, Core i5 3439Y ve Core i7 3689Y işlemcileri yer alıyor.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Intel Tablet Pazarına Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement