Karanlık Maddenin Haritası Çıkarıldı! - Son Dakika
Teknoloji

Karanlık Maddenin Haritası Çıkarıldı!

Karanlık Maddenin Haritası Çıkarıldı!

Gökbilimcilerden oluşan uluslararası bir ekip, Dünya'dan 2 milyar ışık yılı kadar mesafedeki karanlık maddenin dağılımı ve hareketleri konusunda yeni bir harita yayınladı.

27.07.2017 12:20

Gökbilimcilerden oluşan uluslararası bir ekip, Dünya'dan 2 milyar ışık yılı kadar mesafedeki karanlık maddenin dağılımı ve hareketleri konusunda yeni bir harita yayınladı. Dolaylı veriler kullanılarak karmaşık Sekiz yıllık gözleme dayanıyor

Bilim insanlarının evrenin toplam kütlesinin yüzde 80'inden fazlasını oluşturduğuna inandığı karanlık madde, henüz varlığı/yokluğu tam olarak bilinmeyen bir maddedir. Işık yaymadığı ve tepki göstermediği için dağılımı ve evrimi doğrudan gözlemlenebilir değildir.

Kozmoloji ve Astropartikül Fiziği Dergisinde yayınlanan yeni araştırmada, karanlık maddenin hareketini çıkarmak için galaksilerin dağılımının ayrıntılı haritaları kullanıldı. Sekiz yıllık gözleme dayanan veriler, 900.000'den fazla galaksiden oluşuyor ve evrenin geniş bir üç boyutlu haritasını sunuyordu.

Karanlık Maddenin Haritası Çıkarıldı!

Araştırmacılar, faz uzayını (bir sistemin tüm olası durumlarının temsil edildiği bir uzay) kullanarak karanlık maddenin yerini çizmeyi başardı ve hareket hızını belirleyebildi. Daha önce yalnızca simülasyonlarla analiz edilenin karanlık maddenin, ilk defa gözlemlere dayalı haritası çıkarılabildi.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Karanlık Maddenin Haritası Çıkarıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement