Lexmark İflas Etti ! - Son Dakika
Teknoloji

Lexmark İflas Etti !

Lexmark İflas Etti !

Dünya genelinde sayısız yazıcı ürününe imza atan bu firma bugünlerde mali açıdan zorluklar yaşıyor ve firma genel olarak dibi vurmuş durumda .

21.04.2016 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya genelinde sayısız yazıcı ürününe imza atan bu firma bugünlerde mali açıdan zorluklar yaşıyor ve firma genel olarak dibi vurmuş durumda . Çözüm olarak da firmaya ortak alımı veya satışı düşünüyorlar .

Yazıcı alanında önde gelen firmalardan olan Lexmark, zorlaşan piyasa koşullarına ve rekabete daha fazla dayanamayarak malesef tahmin edilen sona ulaştı ve artık satılmak üzere.  Tarayıcı, Kopyalama ve Baskı tarafında ev ve ofisler için hala önemi bulunan bu alanda tüketicilerin artık dijital platformlara yönelmesi bu alanda da firmaların canını sıkıyor ve bunu yaşayan talihsiz firmalardan biride Lexmark oldu.

Firmayı satın alan yatırım konsorsiyumu; Çinli Apex Technology ve Legend Capital ile Asya'nın büyük yatırım firmalarından PAG Asia Capital'dan oluşuyor. Satın alma sürecinde Lexmark için 3.6 milyar dolar ödenecek.

Hisse tarafına gelirsek eğer ; Lexmark'ın son hisse senet oranı 34.66$ seviyesindeydi. Satın alma sonrasında hisse başı 40.50$ dağıtılacak. Bu da, hissedarların yüzde 17 civarında artış sağladığı anlamına geliyor. Firmanın operasyon bölümleri ve tepe yöneticisi değişmeden faaliyet göstermeye devam edecek.

Büyük balık küçük balığı yutar sözü devreye giriyor. Artık büyük firmaların tekeli altında teknoloji piyasası ve sadece bir piyasaya odaklanan firmalarda gün geçtikçe iflas bayrağını malesef çekiyor.

Mert Büyük

Technosfer Genel Yayın Yönetmeni

Kaynak ;

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Lexmark İflas Etti ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement