Microsoft 1,500 Sahte Uygulamayı Temizledi - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft 1,500 Sahte Uygulamayı Temizledi

Microsoft 1,500 Sahte Uygulamayı Temizledi

Bir yazılım ve hizmet firması olarak Microsoft mağazasındaki uygulamalara maksimum dikkati göstermek zorunda.

29.08.2014 23:01

Bir yazılım ve hizmet firması olarak Microsoft mağazasındaki uygulamalara maksimum dikkati göstermek zorunda.

Yazılım devi Microsoft, Windows Store mağazasındaki sahte ve yanlış yönlendirme yapan uygulamaları temizlemek için 1,500 adet uygulamayı sildi. Geçenlerde Windows Store'a kabul edilecek uygulamalarla ilgili politikalarında değişiklik yapan firma, şimdi bu yeni kurallara uymayan hatalı ve sahte uygulamaları ayıklıyor.

Microsoft'un Windows Store uygulamaları için onaylama sürecinde istediği şartlarda üç büyük değişiklik yapıldı. Bunlardan birincisi uygulama isminin, işlevini ve içeriğini açıkça yansıtır şekilde konulması. Yani içeriği yanlış gösterecek veya kullanıcıyı farklı düşündürecek isimlendirmeler yasak.

İkinci kural uygulamanın içeriği ve işlevine uygun şekilde Windows Store'da kategorize edilmesi konusunda. Bu konuda geliştiricilerin kesinlikle yanlış yapmamaları gerekiyor. Üçüncü kural ise uygulama ikonlarının, başka uygulamaların ikonlarına aşırı derecede benzememesi. Bu üç konuda şartları sıkılaştıran Microsoft bundan sonra geliştiricilerin gözünün yaşına bakmayacak.

Microsoft uygulama geliştirici firmaların çoğunun, bu sıkılaştırılmış kurallara uyulacağı yönünde gerekli düzeltmeleri yaptıkları belirtildi. Bu kurallara harfiyen uymayan firmaların uygulamalarının 1,500 kadarı da Windows Store'dan silinmiş durumda. Ayrıca Microsoft, bir kullanıcı uygulamanın adı veya açıklaması yüzünden yanıltıldığını saptarsa, o kullanıcıya para iadesi yapmaya da karar vermiş. Kullanıcıların Windows Store deneyimini iyileştirebilmek için bu türden problemli veya yanıltıcı uygulamaları şikayet etmelerini istiyor.

Microsoft sadece uygulama mağazasına değil, bulut servislerine de çok önem veriyor. Buraya tıklayarak konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

The post Microsoft 1,500 Sahte Uygulamayı Temizledi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Microsoft 1,500 Sahte Uygulamayı Temizledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement